Opis karaburnu sorte grozdja

Opis karaburnu sorte grozdja 1 Opis sorte grozdja karaburnu 2

Značilnosti sorte grozdja Karaburnu.Sorta grozdja je srednje pozna, od začetka brstenja popkov do zorenja grozdja mine 152 dni z vsoto aktivnih temperatur 2900 C, tabela.

Šop je velik (dolg 18–26, širok 11–14 cm), valjasto-stožčast ali krilast, drobljiv. Noga grozda je dolga (do 10 cm), travnata. Povprečna masa gomile je 700 g. Jagodičje je celo v industrijskih zasaditvah zelo veliko (23–30 dolgo, 19–23 mm široko), podolgovato, redkeje podolgovato-ovalno, v zgornjem delu včasih rahlo razširjeno, zelenkasto belo, zlato rumeno s polno zrelostjo, s svetlo rjavim porjavelom na osvetljeni strani. Voščeni premaz je šibek. Koža je debela, raztrgana. Kaša je gosta, mesnato-sočna. Okus je harmoničen. Povprečna teža 100 jagodičja je 670 g. Dve veliki semeni sta v jagodah..

Na sorto grozdja Karaburnu v veliki meri vpliva plesen, oidium, je nestabilna do sive gnilobe, šibkejša od drugih sort grozdja je poškodovana pajkova pršica. Njegova odpornost proti zmrzali je šibka, v letih s hudimi zimami pride do občutne izgube oči (do 80-90). Pri tej sorti je priporočljivo preusmeriti južna in jugozahodna pobočja s plodnimi, srednje vlaženimi tlemi. Pri obrezovanju grma je priporočljivo pustiti v povprečju 24-28 oči, po ostankih pa 10-14 poganjkov. Trto obrezujemo dolgo, na njih puščamo 10 do 15 oči. Z ventilacijskim načinom tvorbe je potrebno povečati obremenitev na 35-45 oči in 20-22 poganjkov, odrezati vinsko trto z ostalimi 10-12 očmi. Na grmovju po razbitinah morate pustiti do 50 sterilnih poganjkov. Približno en teden pred trgatvijo grozdja domači ljubitelji redčijo liste za boljši dostop do sonca. Ta tehnika pomaga izdelati grozde s čudovitim sončnim opeklinam..

Za sorto grozdja Karaburnu je značilna sorazmerno nizka plodnost: na grmu je 48 plodovitih poganjkov, povprečno število socvetij na razvitem poganjku je 0,48, na plodnih 1,25. Zaradi velike povprečne mase grozdja je pridelek sorte visok - več kot 100 c / ha.

Priporočljivo za gojenje v regijah: Severno-kavkaška regija, Spodnja Volga.

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti