Povej mi, kaj naj naredim, če sosed ukrade rože?

Povejte mi, kaj naj naredim, če sosed ukrade rože? 1

Obstajajo teme, o katerih razpravljamo - dejavnost ni ravno prijetna, saj imamo razlog, da se še enkrat prepričamo v nepopolnost tega sveta. Toda o tem ne morete molčati. Dejansko tudi če o nečem molčimo, to še ne pomeni, da problem ne obstaja..

Naša redna bralka Natalija (Tver) se je na uredništvo slo.sadfaninfo.com obrnila s prošnjo, da bi pomagala rešiti eno nadležno situacijo. Tu je ganljivo besedilo Natalijinega pisma:

Letos se je v naši družini zgodil zelo vesel dogodek: končno smo končali z gradnjo koče! Gradnja ni trajala tako dolgo, približno 1,5 leta, vendar sem se veselila dneva, ko imam svojo "hišo na vasi" z majhno (parcelo 6 hektarjev), ampak svoj vrt in vrt.

Kot otrok sem skoraj vsako poletje preživel na vasi pri babici in dedku.

Vas je bila velika, lesena hiša moje babice modre barve z vklesanimi belimi polkni in bujnim cvetličnim vrtom pod okni se mi je zdela najlepša!

Za vedno si bom zapomnil slike tistega svetlega časa: tu sem, še vedno precej, sedel na verandi s skledo češenj, jedel sladko jagodičje na obeh licih, pred mano pa je barvit dišeč sprednji vrt!..

Povejte mi, kaj naj naredim, če sosed ukrade rože? 2

Spominjam se, da sem se s starejšo sestro pogosto igral skrivalnice in rad sem se skrival za grmovjem roza floskule. Sestra me trmasto "ni opazila", jaz pa z zmagovitim krikom "Aha-ah-ah!" skočila izza visokega grma, zadovoljna s svojo iznajdljivostjo in pogumom (vau in odletela bo od moje babice, če opazi!). Še vedno čutim to aromo phloxa ...Ni treba posebej poudarjati, da sem, ko sem postala odrasla "teta", ustanovila družino, vedno bolj so se mi začeli spominjati tisti vrtci iz otroštva.

Sanje o tem, kako bom nekega dne postal "ljubica haciende", mi niso dopuščale mirnega spanja.

Tudi mož je dolgo razmišljal o državi, zdaj pa smo, kot rečeno, letos odprli poletno sezono.

Povejte mi, kaj naj naredim, če sosed ukrade rože? 3

Srečali smo se s sosedi - par je nekoliko starejši od nas, na videz prijetni ljudje. So skoraj "starodobniki" v naši poletni koči, prihajajo sem že 9. leto. Njihova poletna hiša ni nič posebnega, vse je skromno: rastlinjak, postelje, vrt, cvetlični vrt je lep, a, kot sem, prazen.
Vsak konec tedna sva z možem začela preživljati na deželi. Zlahka je uganiti, da sem najprej začel izpopolnjevati območje pod okni. Kupil sem več sort mojega najljubšega floksa. Vzela sem 3 sadike panic (Miša, Lyubov Orlova in Saten) in 3 subulate (Mikado, Škrlatni plamen in Bela slast) Sadike teh lepotic so posadili in v nedeljo utrujeni, a zadovoljni odšli v mesto.

Povejte mi, kaj naj naredim, če sosed ukrade rože? 4

Kdo bi si mislil, da teden dni kasneje, ko bomo spet prispeli v vas, ne bi mogel prešteti štirih (!) Sadik floksa ... Težko je prenašati, kako zelo sem se razburil, ko sem videl svoj "osirotel" sprednji vrt. Ko sem se ogrel, sem se odločil, da ne obupujem in sem naslednji konec tedna spet prišel v kočo, s seboj vzel nove sadike. V vasi so se odločili, da ne bodo hrupali, ampak so "novince" preprosto spustili na mesto nekdanjega floksa.

Po nekaj tednih sva z možem spet prišla do naše podeželske hiše in se odločila urediti žar, vendar sem ugotovila, da kisa nimamo. Do trgovine je daleč, zato sem se odločil, da prosim soseda za pomoč. Nihče ni odgovoril na trkanje na vratih. "Najbrž počnejo stvari na vrtu," sem pomislila in šla v sosedov vrt..

Kar me je presenetilo, ko sem na njihovem cvetličnem vrtu videl flokse tistih sort, ki so "pobegnile" z mojega sprednjega vrta! Lyubov Orlova, Škrlatni plamen, Mišenka in Mikado planil na čudnem vrtu.

Lahko rečem zagotovo: to so bile MOJE sadike! Mojo.

Soseda mi je prišla naproti in ob pogledu na moje presenečenje se je obnašala, kot da se ni nič zgodilo. Od šoka in nerodnosti ji nisem mogel ničesar povedati o phloxesu in prosil za kis. Že doma sem pripovedovala zgodbo možu, sama pa sem bila presenečena: no, kako je tako! Kako je imel sosed aroganco in zakaj sem imel aroganco "mačka je jokala", da sem nemudoma vse izrazila "tatvu"?..

Z možem sva se odločila, da ne bosta napihovala škandala, ampak pustila vse, kot je, saj, kot pravijo, ni ujeto - ni tat. A s temi sosedi so se praktično nehali pogovarjati - "usedlina" je, kot pravijo, ostala.

Verjamem, da bo vsak nagrajen v skladu z njegovimi dejanji, in nočem privlačiti negativne energije k sebi.

Želim vprašati bralce vaše spletne strani: kaj bi storili v takšnih razmerah? In kako lahko preprečite "krajo države"?

Prijatelji, ne bodimo stran in razpravljajmo o tem primeru v komentarjih! Z naše strani se zahvaljujemo Nataliji za njeno iskrenost in ji želimo, da bo še naprej lahko ohranila duševni mir v vseh situacijah..

Ste se že srečali s takimi primeri in kako vidite rešitev problema tatvine "v soseščini"? Čakam na vaše zgodbe in nasvete!

  • Povejte mi, kaj naj naredim, če sosed ukrade rože? 5Povejte mi, kaj naj naredim, če sosed ukrade rože? 6

    Kraja v državi. Če je sosed tat!

    Ste že kdaj odsedli peščico češenj iz sosedove veje? Ste čutili kajanje? Ali pa so bili morda na drugi strani barikad? Kaj je to: žaljivo, nadležno ali samo smešno?
Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti