Opis sorte krompirja brjanska poslastica

Botanični opis

Rastlina srednje višine, listnatega tipa, razmnožena. List je velik, zaprt, svetlo zelene barve. List je velik. Valovitost roba je šibka ali zelo šibka. Corolla je zelo majhna, bela.

Opis gomoljev

Gomolj je ovalni, z zelo majhnimi očmi. Lupine so gladke, rumene barve. Celuloza je svetlo rumena. Masa tržnih gomoljev je 74-123 g. Vsebnost škroba je 15,6-17,6, 1,24,2 višja od Nevskega standarda.

Odpornost in ranljivostOdporen na povzročitelja krompirjevega raka, ki ga rahlo prizadene omaka, ki tvori zlato krompirjevo cista. Po navedbah Vseslovenskega raziskovalnega inštituta za fitopatologijo je dovzetna za povzročitelja pozne grive na vrhovih izolatov, izoliranih v moskovski in sahalinski regiji, dovzetna za gomolje do izolata, izoliranega v moskovski regiji, in zmerno dovzetna za izolat, izoliran na območju Sahalina. Po navedbah avtorja je odporen na mozaik z zavitimi lističi.

Produktivnost

Blagovni donos 162-289 kg / ha na ravni Nevskega standarda. Največji pridelek je 299 kg / ha, kar je 107 kg / ha večji od standardnega (Smolenska regija). Tržnost 83–98.

Prednosti in slabosti sort krompirja Bryansk poslastica
Vrednost: primernost za industrijsko predelavo, majhna dovzetnost za krompirjevo ogorčico, visok pridelek.

Priporočljivo za gojenje v regijah: Srednja regija.

Opis sort krompirjeve briške poslastice 1

> > Kupite sadilni material krompirja Bryansk poslastica v uradni trgovini < < <

Foto sorte krompirjeve briške poslastice

Opis sorte krompirja Brjanska poslastica 2Opis sorte krompirja Brjanska poslastica 3 Opis sorte krompirja Brjanska poslastica 4 Opis sorte krompirja Brjanska poslastica 5

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti