Trava za trato - kaj so in kaj izbrati

Trava za trato - kaj so in kaj izbrati 1

V trgovini za pultom s tratnimi travami se je enostavno zmešati - ogromni in dragi paketi z neznanimi imeni bodo neizkušenega vrtnarja zmedli. Povemo vam, kaj so zelišča in mešanice, kaj je potrebno in koliko sejati.

Ali želite narediti cvetočo sprednjo trato, športno igrišče ali klasično trato, kot na vrtu britanske kraljice? Za vsak od teh (in drugih) ciljev boste potrebovali svoj plevel in pogosteje kot enega.

Deteljica bela, rdeča, travniška

Deteljica (aka shamrock) ima približno 300 sort, od tega jih 70 prihaja do korenin, pri krajinskem oblikovanju pa jih uporablja več kot 20. Njegov glavni čar je, da je v resnici to plevel, ki aktivno raste z minimalno skrbnostjo in Izgleda super od pomladi do jeseni. Najpogosteje se v prodaji nahajajo semena detelje travniškega, belega in rdečega. Katero izbrati, je odvisno le od vašega okusa, vendar je bela najbolj primerna za trate - ima najtanjša stebla z gosto preprogo iz trdega lesa.  

Trava za trato - kaj so in kaj izbrati 2

Višina pokošene detelje med cvetenjem doseže 20-25 cm, ob drugem času - 10 cm. Rastlina cveti v drugem letu po setvi in ​​jo je treba teritorialno omejiti takoj po sajenju, ker deteljica raste zelo aktivno. V tem je plus - na takšni trati ne bo plešastih madežev.

Če želite posejati trato iz deteljice, morate odstraniti travnik in velike korenine plevela, kopati in izravnati tla, nato pa sejati detelje s hitrostjo 20 g semen na 1 m². Na vrh semen nalijemo 1 cm zemlje, zasejemo in zalivamo. Trato morate z detelje gnojiti največ 2-krat na sezono, pri čemer za to izberete kalijevo-fosforjeve komplekse, ker, tako kot vse stročnice, detelja absorbira dušik iz zraka.

Travnik modre trave

Mrazno odporna in toplotno ljubeča modra trava je osnova mnogih travnikov. Kljub dostopnosti in visoki stopnji rasti ima tudi slabosti. V prvem letu se boste morali pokositi s to travo, jo redno zalivati ​​in vnašati organske snovi, pa tudi pleveti plevel. Če se to ne naredi, divja trava hitro odžene modro travo in od nje ostane le nekaj grmovja..Trava za trato - kaj so in kaj izbrati 3

Mono travnik modre trave bo postal zelen takoj po tem, ko se je zgornja plast zemlje segrela, vendar bo lastnikom povzročila veliko neprijetnosti in težav, zato jo je bolje kombinirati z bolj sposobnimi in neprimernimi zelišči.

Če želite pospešiti ukoreninjenje poganjkov, lahko letno mulčenje trate uporabite za zimo. Za te namene je najbolj primerna mešanica šote, peska in vrtne zemlje v enakih razmerjih. 2-3 cm dovolj debela na celotnem območju trate.

Modro travo sejemo spomladi, previdno izkopljemo in izravnamo tla, nato pa seme raztrosimo s hitrostjo 40 g na 1 m². Hkrati s semeni je treba v zemljo dodati kalijeva in dušikova gnojila. Preden se sadike pojavijo, je treba modro travo vsak dan zalivati ​​in prepovedano je hoditi po trati prvi mesec.
Bolje je posejati seme travne trave v 2 smereh - vzdolž in čez ploskev, tako da bo kalitev enotna.

Rdeča fescue in ovca 

Če želite hiter rezultat, izberite mešanico, ki temelji na rdeči fescue - v 1-2 mesecih se bo spremenila v bujno zeleno preprogo. Poleg tega je rdeča fescue lahko raste v senci, en teden brez zalivanja in ostane dekorativna. Stopnja kalivosti visokokakovostnih semen fižola je 90-95, zato ga sejanja praktično ni potrebno.

Trava za trato - kaj so in kaj izbrati 4

Kombinacija bluegrass in fescue na trati omogoča, da ostane zelena čim dlje: v vročem poletju fescue reši razmere, zgodaj spomladi in na mrazu - bluegrass.

Na žalost lahko na enem mestu gojišče zraste največ 4 leta, poleg tega pa so njegove korenine zelo dovzetne za potepanje. Zato ga morate bodisi posaditi kot del travne mešanice, bodisi ga redno saditi in uporabljati na okrasnih tratah, po katerih redko hodite..

Reja se poseje s 40 g na 1 m² na gnojena, ohlapna in enakomerna tla. Nega v prvem letu se zmanjša na zalivanje, vnašanje organskih snovi in ​​košnjo. Naslednje leto od zgodnje pomladi morate zagotoviti, da voda ne zastaja na trati, redno dodajte mineralne komplekse in kosite travo, takoj ko doseže višino 5-10 cm.

Polevysnaya ustrelil, pes in tanek 

Glavni plus polja je, da ne zraste več kot 15 cm, tako da tudi če pridete v kočo po dolgi odsotnosti, vas ne bodo pozdravile divjine Amazonskega kanjona. Toda v širini, s pravilno nego, polewort precej dobrohotno plazi in zaseda celotno dodeljeno ozemlje.

Trava za trato - kaj so in kaj izbrati 5

Kljub temu, da lahko polje živi na poljubnih tleh, ji je najbolj všeč dobro oplojeno in odcedno zemljišče. Obilno gnojenje gnojil, ki jih potrebuje samo pred setvijo, in potem lahko storite s standardnimi standardi.

  • Trava za trato - kaj so in kaj izbrati 6

    Prav rdeča trava je pogosto osnova za pokritost na nogometnih igriščih in teniških igriščih, kar govori tudi o njeni vzdržljivosti.

    Tako kot drugo zelišče se seje na izravnani zemlji, očiščeni plevela, v katero se predhodno uporabijo kompleksna gnojila. Poraba semena med setvijo znaša 35-40 g na 1 m², vendar se lahko te norme v obe smeri spremenijo, če je sečnica posejana v sestavi travne mešanice. Ta rastlina skoraj ni dovzetna za bolezni, vendar trpi zaradi neenakomerne vlage, zato je za lepo trato bolje namestiti samodejni sistem za zalivanje ali redno obiskati podeželsko hišo.

    Mimogrede, obstaja še ena preprosta možnost - pustiti jo takšno, kot je, in pravočasno pokopati naravno travnato pokrov tal, pri čemer odstranimo najbolj grde in visoke plevele. Seveda to ni tako estetsko kot prava trata, ampak zagotovo stabilno in brez nepotrebnih težav.

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti