5 Načinov za zaščito vaše spletne strani pred vetrom

5 načinov za zaščito vaše spletne strani pred vetrom 1

Če se vaša hiša nahaja na hribu, ji ne ogrožajo poplave in poplave. To je plus. Vendar pa je podvržena še eni nesreči - vetrovom in orkanom. To je seveda minus. Ali je mogoče, da se sami zaščitite pred vetrom in zaščitite svojo spletno stran?

Prvo, kar bi moral človek storiti, ko začne boj z vetrom na svojem območju, je analizirati vrtnico vetrov. Pokazal bo, kateri veter na določenem območju prevladuje in kateri letni čas lahko prinese največ težav..

Zakaj je potrebno mesto zaščititi pred vetrom?

5 načinov za zaščito vaše spletne strani pred vetrom 2

Kakšne težave lahko veter prinese v vašo poletno kočo?

 • Močan veter lahko korenini vsa drevesa s plitvim koreninskim sistemom.
 • Drevesa z globokim koreninskim sistemom čakajo na nič manj žalosten konec: globoke korenine bodo drevo držale v tleh, veter pa bo preprosto razbil njegovo deblo.
 • Tiste rastline, ki ne prenašajo prepiha, trpijo tudi zaradi vetra. Slabo rastejo in slabo obrodijo sadove..
 • Stalni vetrovi povzročajo erozijo tal. Odpihne se zgornja - najbolj rodovitna - plast zemlje, kar zmanjša pridelek pridelkov na rastišču.
 • Vetrovi podirajo sadna drevesa, kumina pa se slabše skladišči.

Načini za zaščito mesta pred vetrom

5 načinov za zaščito vaše spletne strani pred vetrom 3

Po natančnem preučevanju vrtnice vetra boste razumeli, od kod piha veter. Prav ta stran najprej potrebuje zaščito. Vaša naloga je razbiti močan veter vetra na več majhnih. Ko to storite, bo moč vetra oslabila in ne more vam več škodovati.

Razmislite o glavnih načinih zaščite lokacije pred močnimi vetrovi.

Ograja5 načinov za zaščito vaše spletne strani pred vetrom 4

Verjetno najpogostejši način je postavitev ograje.

Mnogi verjamejo, da se z postavitvijo visoke - 1,5-2 m - ograje takoj znebijo težave. Žal, težave le še naraščajo. Prvič, visoka ograja iz kovinskega profila - morda najcenejša možnost za trdno ograjo - je zelo nestabilna. Močni sunki vetra ga samo odtrgajo. Drugič, veter, ko je naletel na neprekinjeno ograjo, se spremeni v vrtinec, se dvigne in zruši na odseku, ki je že od znotraj ograje. Dobijo se močni tokovi zraka in prepih, ki negativno vplivajo na rast vrtnih kultur. Tretjič, v vročem poletju na mestu sploh ne bo gibanja zraka. Še vedno zrak ne bo prinesel veselja niti vam niti večini vaših nasadov..

Najboljša možnost za ograjo, nenavadno, ni trdna, ampak z luknjami. To je lahko ograja iz ograje, mreže ali katerega koli drugega odprtega materiala. Veter prosto prehaja skozi celice, vendar ga ta ovira še vedno razbija v majhne potoke. Niso več tako močni, zato ne predstavljajo veliko nevarnosti za spletno mesto.

 • 5 načinov za zaščito vaše spletne strani pred vetrom 5
  Če je treba zaščititi omejen del mesta, na primer igrišče, bazen ali počivališče, lahko uporabite vetrobranska stekla. Kot material za izdelavo takšnega ščita sta primerna les, polikarbonat in organsko steklo. Ta oblika je lahko izdelana iz trdnega kosa materiala ali iz posameznih delov. V drugem primeru bo spustil zrak.

  5 načinov za zaščito vaše strani pred vetrom 6

  Pri nameščanju takšne zaščite morate upoštevati eno točko. Zaslon in veter, ki prevladuje na tem mestu, morata biti pravokotni drug na drugega.

  Poleg praktične vrednosti lahko zaščitni zasloni opravljajo dekorativno funkcijo. Postali bodo okras vaše strani, samo kreativno morate iti.

  Živa meja

  5 načinov za zaščito vaše spletne strani pred vetrom 7

  Najlepša in okolju prijazna možnost zaščite lokacije pred vetrom je ureditev žive meje. Vendar ima dve pomembni pomanjkljivosti:

 • Najpogosteje uporabljene rastline za žive meje so drevesa in grmičevje. Zaradi tega v enem letu ne boste mogli ustvariti zanesljive zaščite. To bo trajalo leta. Medtem ko raste živa meja, lahko nekaj časa namestite vetrobransko steklo, da zaščitite najbolj ranljiva mesta.
 • To je precej zamudna metoda. Če želite posaditi živo mejo celo iz ene vrste rastlin, se morate zelo potruditi. Če imate veliko parcelo in si lahko privoščite bolj zanesljivo zaščito - dve ali tri črte zelenih površin, potem boste morali še bolj trdo delati.
 • 5 načinov za zaščito vaše spletne strani pred vetrom 8

  Če boste šele opremili svojo spletno stran, potem vam bo pravilna postavitev ozemlja pomagala, da se zaščitite pred močnimi vetrovi. Na obodu, zlasti na spodnji strani, je vredno postaviti različne zgradbe. Lahko je skedenj, garaža, gazebo, rastlinjak itd. Z primerno lokacijo vas lahko te zgradbe rešijo težav, povezanih z naravnimi nesrečami.

  Geoplastika

  5 načinov za zaščito vaše spletne strani pred vetrom 9

  Malo znan način zaščite ozemlja pred vetrom je geoplastika. Ta tehnika temelji na spremembi reliefa zemeljske površine. Uporabljajte geoplastiko za različne namene. Ureditev hribov bo na primer naredila ozemlje bolj zanimivo in funkcionalno. Na območjih s težkim terenom je nasprotno potrebna poravnava nekaterih krajev. Le v tem primeru je mogoče nekaj zgraditi tam. Podporni zidovi in ​​teraciranje, ki se uporabljajo za lažjo uporabo odsekov na pobočju, so prav tako elementi geoplastike.

  Za zaščito pred vetrom je primerna takšna tehnika geoplastike, kot je gradnja hribov in nasipov. Njegovo bistvo je, da na meji mesta nalijete hrib, kar bo preprečilo prodiranje vetra na vaše ozemlje. Njegova višina naj bo najmanj 1,5 m. Najlažje je odnesti zemljo za takšen nasip na svojem mestu. To je lahko na primer zemlja, ki ostane od gradnje ali po izgradnji ribnika.

  Za gradnjo nasipov pesek, šota in podobno z ohlapno strukturo niso primerni. Zaradi pomanjkanja oprijema med njihovimi delci ni mogoče ustvariti stabilne površine.

  Zaradi dejstva, da bi moral biti na vznožju takšen nasip približno enak višini, je težko uporabiti to tehniko na majhnih območjih.

  Z dobro zaščito se lahko počutite tudi na območjih, ki jih pihajo vetrovi z vseh strani.

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti