Kako pripraviti jagode na zimo - vsa najpomembnejša jesenska dela

Kako pripraviti jagode na zimo - vsa najpomembnejša jesenska dela 1

Takoj, ko poletni prebivalci jeseni ne posrkajo slabe jagode: režejo jo na "nič", pleveli, posušijo, pokrijejo s folijo ... Vse to vodi v zamrznitev in znižanje donosa. Pravilna nega jagod jeseni je preprosta, vendar zahteva nekaj znanja.

Zdi se, da vsi znamo jeseni skrbeti za jagode - odrezati njene liste, in s tem je konec. Vendar bodo izkušeni vrtnarji rekli, da je ta pristop napačen in bo pravi. Dejansko je za polnoletno letino prihodnje leto vredno pripraviti jagode na zimo od sredine poletja.

Jagodni preliv jeseni

Jagode je treba hraniti trikrat na leto: pred cvetenjem, po plodovanju in septembra pred nastavitvijo za prezimovanje.

Vsak vrtnar ima svoj odgovor na vprašanje, kako hraniti jagode jeseni. Nekdo uporablja 10. raztopino mulleina, pomešano s pepelom, nekdo vztraja pri ptičjih iztrebkih in nekdo raje posebej oblikovana kompleksna gnojila.

 • Kako pripraviti jagode na zimo - vsa najpomembnejša jesenska dela 2

  Zadnje namakanje z vodo se izvaja v oktobru s pogostostjo enkrat na sedem dni, pod pogojem, da je vreme suho. Če dežuje in je zemlja nasičena z vlago do samih korenin, potem jagod ni treba zalivati.

  Zdravljenje jagod jeseni zaradi bolezni  Septembra in oktobra na grmičevju jagod, kot še nikoli doslej, so jasno vidni znaki vseh bolezni, ki vplivajo na vaš nasad. To je primerno obdobje za predelavo zasaditev s škodljivci in boleznimi. Toda pred obdelavo jagod jeseni jo morate znebiti plevela, ki moti prezračevanje grmovja in jemlje del hrane.
  V tem je odtenek: jeseni ni priporočljivo posejati jagod, saj je tako mogoče poškodovati koreninski sistem rastlin, ki se pred zmrzaljo ne bodo imeli časa. Najboljša možnost bi bila plevenje ob koncu poletja ali zdravljenje z Lenacilom (herbicidom, ki je posebej zasnovan za zasaditve jagod).

  Kako pripraviti jagode na zimo - vsa najpomembnejša jesenska dela 3

  Potem ko je jesenska postelja jeseni ostala brez nepooblaščenih naseljevalcev, lahko začnete izganjati škodljivce in bolezni.

 • Kako pripraviti jagode na zimo - vsa najpomembnejša jesenska dela 4

  Glavna zaščita grma pred zmrzaljo in vetrovi so bujni listi, zato jagod ne morete pustiti prezimiti brez listja.
  Če boste jeseni rezali jagodne liste, potem vzemite ostre vrtne škarje ali obrezovalnik, ne pozabite si nadeti rokavice in pripraviti posodo za listje - pustite jih na postelji in med vrsticami.

  Kako pripraviti jagode na zimo - vsa najpomembnejša jesenska dela 5

  Jagode za popravilo jeseni ne režemo, z nastopom hladnega vremena odstranimo le obolele in poškodovane liste. Naredite to zelo previdno, da ne poškodujete koreninskega sistema.

  Mulčenje jagod v jeseni

  Najboljše zavetje za prezimovanje jagod je sneg. Prav on je sposoben zanesljivo zavetje grmovja in jih zaščititi pred razpokanjem tal, staranjem, zmrzovanjem in drugimi nesrečami. Kaj pa, če pozimi na vašem območju ni snega?

  V tem primeru bo vrtnar igral vlogo skrbstvene narave. Za zimo je treba jagode prekriti, zdaj pa je za to dovolj metod in materialov. Najpreprostejša stvar je, da jeseni grmljete grmovje jagod z uporabo rastlinskih sestavnih delov.

  Kako pripraviti jagode na zimo - vsa najpomembnejša jesenska dela 6

  Igle služijo kot idealno zavetišče za vrtne jagode - ne vežejo, ne držijo skupaj in ne privlačijo miši. Če ne morete dobiti iglastega legla ali smrekovih vej, izberite drug primeren material - slamo, kompost, humus, suhe liste itd..

  Kako pripraviti jagode na zimo - vsa najpomembnejša jesenska dela 7Kako pripraviti jagode na zimo - vsa najpomembnejša jesenska dela 8

  Bolje je, da jagode pomladimo spomladi in jeseni

  Izkušeni vrtnarji jagode mulčijo dvakrat letno. Pomembno je uporabiti pravi material..

Ne pozabite, da če ste izbrali spanbond za zavetišče, ga ne morete dati neposredno na liste - to bo povzročilo zamrznitev jagod na mestih stika z materialom. Takšni pokrivni materiali zahtevajo namestitev lokov.

Jeseni je treba mulčiti in pokriti jagodno posteljo po prvih zmrzalih. Grm, ki se je spustil pod ledišča, bo bolj otrpel in zlahka prenaša zimo.

Jesenska nega za jagode ne zahteva resnih časovnih ali finančnih stroškov, vendar s svojo preprostostjo daje oprijemljive rezultate. Spomladi vaši grmovi ne porabijo časa za obnovo in takoj aktivno rastejo, nosijo dlje in bolj aktivno kot običajno.

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti