Cvetličarne mojih sanj: kako svojo spletno stran spremeniti v raj

Cvetlične postelje mojih sanj: kako svojo spletno stran spremeniti v raj 1

Pravi botanični vrt na lastni strani? Zakaj ne bi. Ustvarite spektakularne cvetlične postelje pod močjo vsakega ljubitelja dekorativnih rastlin. Ni treba, da ste biolog ali poklicni oblikovalec..

Takoj, ko pridete na mesto Tatyane Belous in Anatolija Nesteroviča, se oči razširijo: tukaj je vrt, vrt in gredice neverjetne lepote. Vse je zelo harmonično kombinirano. In z vsake točke na ploskvi se odpre neverjeten razgled..

Tatjana, kje ste se lotili oblikovanja spletnega mesta? Takoj je načrtovana ureditev vseh cvetličnih postelj?

Ne, na začetku je bila parcela majhna, kot vsi poletni prebivalci: 10 hektarjev. Tu so poleg vrta postavili le nekaj cvetličnih gredic. Zgodilo se je tako, da je bil za našo ograjo prazen velik kos zemlje: na njem je nastalo odlagališče. Dogovorili smo se s sosedi, si razdelili to parcelo in jo sami izvedli. Z navdušenjem so se lotili dela, ga očistili in tu naredili ne le nove cvetlične gredice, ampak tudi majhen ribnik.

Cvetlične postelje mojih sanj: kako svojo spletno stran spremeniti v raj 2

Vsi deli cvetličnega vrta imajo svojo izvirno sestavo. Kako se rojevajo ideje o rožnikih?

Vsakič na drugačen način. Odločil sem se, da bom naredil to cvetlično posteljo na več ravneh, z majhno depresijo v središču, ki bo spominjala na majhno jezero. Iskal sem vrč, da bi ustvaril sestavo. Nekega dne gledam: en prodajalec ima med vsemi izdelki zlomljen vrč s pajkom. Mislil sem si: "To je ravno tisto, kar potrebujem!" In zdaj je sedel na mojo gredico in iz nje kot izvira izvira modra struga cvetoče lobelije.

Včasih se okoli določenih rastlin postopoma oblikuje cvetna postelja. Sčasoma jo dopolnim z nečim novim..

Cvetlične postelje mojih sanj: kako svojo spletno stran spremeniti v raj 3

Vse skladbe imajo svoje poudarke in lastno draž. Kdo je "glavni" v tej postelji z iglavci?

Na tej gredici so glavni "prebivalci" skalne brinove Modri ​​Herroob. In že okoli njih na kamnih se je zbrala cela "ekipa", ki jo je vodil zeleni krokodil. Ta brina se je pri nas dobro ukoreninila. Všeč mi je, da njegovi poganjki začnejo rasti skoraj na samem tleh - krošnja je veličastna in zelo lepa.

Mimogrede, na splošno imam rada iglavce. V različnih sestavah ne le izgledajo super, ampak tudi razkužujejo zrak, napolnijo ga s posebno aromo.

Cvetlične postelje mojih sanj: kako svojo spletno stran spremeniti v raj 4Rock Juniper Blue Arrow

Juniper Modra puščica (Blue Arrow) - dekorativni videz iglavcev. Sorta je dobila ime zaradi nenavadnega videza. Igle drevesa imajo modrikast odtenek, oblika pa spominja na puščico, ki hiti navzgor. Juniper Modra puščica primeren za gojenje na steblu, gojenje v posodi, za ustvarjanje raznolikih krajinskih kompozicij, skalnjakov, skalnatih in heather vrtov.

Poudarek naslednje kompozicije v središču ploskve je plav macesen. Njegove veje visijo tako slikovito in graciozno! Igle macesna poleti so sivo-zelene barve, jeseni pa zlate. Pozno jeseni iglice padejo, kot vsi macesni. 

Všeč mi je jokanje dreves, ker ustvarjajo posebno, pravljično vzdušje na mestu. Na primer, mala joka breza Yungi tudi na vrtu izgledajo zelo dobro. Pod njihovimi odprtimi kronami se samo želim sprostiti na vrtni gugalnici!

Cvetlične postelje mojih sanj: kako svojo spletno stran spremeniti v raj 5

Katere arborvitae ste uporabili za ustvarjanje žive meje?

To je thuja Brabant. Hitro rastejo in imajo puhasto krošnjo. Spomladi se po cvetenju na vejah pojavijo majhni rjavi stožci. Tui BrabanNa soncu se počutim dobro, v vročini pa jih je treba zalivati.
Na mestu imamo thuja Smaragd. V primerjavi z njim ne raste tako hitro Brabant. in odlikuje ga gostejša in gostejša krona.

Hydrangea z bujnimi belimi in roza socvetji izgleda zelo elegantno poleg thuje. Kako je ime te sorte?

To je hortenzija panic Pinky Winky. Preoblikuje lahko katero koli spletno mesto: očara na prvi pogled. In cveti zelo dolgo: od sredine junija do oktobra. In jeseni njeni cvetovi pridobijo rdeč odtenek, ki je tudi zelo lep.

Od paniranih hortenzij mi je še vedno zelo všeč Vanilijeva fraza. Ima tudi neverjetno lepa belo-roza socvetja: junija so cvetni listi cvetovi beli, do avgusta postanejo rožnati, septembra pa rdeči. Ta barva spominja na jagode s smetano. Konec koncev je "fraise" iz francoščine preveden kot "jagoda".

Cvetličarne mojih sanj: kako svojo spletno stran spremeniti v raj 6

Tatjana, ali lahko priporočate nezahtevno, a učinkovito mejno rastlino? 

Na svojih gredicah pogosto posadim sivo mošnjo. To je res nezahtevna rastlina, nezahtevna do tal. Majhni bujni grmovje z ozkimi sivo-modrimi listi izgledajo kot kroglice. Lahko okrasijo katero koli sestavo. Sadim fescue tako med kamenje kot na obalo rezervoarja.

Cvetličarne mojih sanj: kako svojo spletno stran spremeniti v raj 7

Ribnik je pravi dragulj vaše strani. Ribe živijo v njej? 

Križci živijo v našem ribniku. Tam se odlično počutijo, ne zmrznejo niti v hudem mrazu, čeprav ribnik ni preglobok. Občasno jih ujamemo. Tako ne morete le uživati ​​v pogledu na ribnik, ampak tudi oditi na ribolov. 

Rastline z burgundnimi listi izgledajo zelo impresivno na obali rezervoarja. O njih lahko poveš več?

Na drugi strani pa je usnjena krpa. Še vedno imamo mlad grm, na splošno pa zraste na 5 metrov. Čudoviti barvni listi scumpia vsebujejo tanine, ki se že dolgo uporabljajo za usnjarski preliv. Zahvaljujoč temu je dobila svoje ime.

In naprej - črni bezgovec Črni leži (Črna čipka), kar v prevodu pomeni "črna čipka". Krona te ostanke je razširjena, odprta, z vijolično izrezljanimi graciozni listi. Rastlina je okrasna kadarkoli v letu. Maja prekrita z dišečimi rožnatimi cvetovi. Do jeseni zorijo črne jagode, ki jih ptice radi pogostijo. Mimogrede, jagode te vrste borovnice se lahko uporabljajo za vino ali marmelado..

Cvetlične postelje mojih sanj: kako svojo spletno stran spremeniti v raj 8

Kje običajno kupujete svoje rastline?

Nekaj ​​najdem v specializiranih trgovinah, v vrtnih centrih, na trgu in nekaj rastlin mi je bilo predstavljenih. Pogosto se menjajte s prijatelji ljubiteljev okrasnih rastlin. Na primer, dobila sem vse lilije, ki jih imam. In jih imam več kot 10 vrst!

Cvetlične postelje mojih sanj: kako svojo spletno stran spremeniti v raj 9

Imate zelo lepo in lepo urejeno parcelo. Kje po obrezovanju dobite plevel in veje?

Plevel, kompostiramo vrhove, prelijemo piščančje iztrebke. In pečemo suhe veje. Kot gnojilo uporabljamo tako kompost kot pepel. Pokošena trava je primerna za mulčenje postelj. To je zelo priročno: pozneje na plevelu ni treba izgubljati časa. In zalivati ​​morate manj pogosto.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost: katere nove stvari želite posaditi letos?

Ustvaril bom majhen okrasni grad, obdan s posebej izbranimi rastlinami. Nahaja se v stari kopeli, ki stoji pod drevesi. Takoj, ko uresničim svojo idejo, se fotografiram in vam jo pošljem.

Tatjana nam je priznala, da rada fotografira svoje cvetlične gredice in se fotografira med rožami: "V hladni sezoni me te slike ogrejejo, vrnijo mi duhovno toplino, ki sem jo podarila svojim ljubljenčkom".

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti