Dvobarvna zelenjava: ali se splača začeti tako nenavadne sorte

Dvobarvna zelenjava: ali je vredno začeti tako nenavadne sorte doma 1

Dvobarvna zelenjava, katere plodovi so za razliko od navadne pobarvani v dveh barvah naenkrat - nedvomno, radovednost svetla in privlačna po videzu. Toda tovrstne pridelke gojijo le zaradi njihovega nenavadnega videza ali imajo druge prednosti? Razvrščeni skupaj.

Dvobarvna (dvobarvna) zelenjava se pred kratkim vzreja. Seveda izgledajo zelo elegantno tako na vrtni postelji kot na mizi. Kako pa se sorte dvodnevnice razlikujejo od navadnih vrtnih pridelkov in ali je v njih več koristi in okusa?

Za barvanje takega sadja je naenkrat odgovornih več pigmentov, ki se "kombinirajo, vendar se ne mešajo", kar ustvarja bizarne črte, madeže, madeže in madeže na koži in pulpi. Okus dvokoles je pogosto tudi "poslikan" z nenavadnimi odtenki in odtenki..

Poglejmo si tisto zelenjavo, katere raznolike sorte lahko naselite na svoji spletni strani brez večjih težav.

Bicolor Paradižnik

Dvobarvna zelenjava: ali se splača začeti tako nenavadne sorte 2

Večbarvni in dvobarvni paradižnik sta na naših zemljepisnih širinah najpogostejši in najsvetlejši predstavnik skupine dvobarvnih. Ne izstopajo le po raznolikosti barv kože, temveč tudi po barvi mesa - v okviru takšnih paradižnikov izgledajo nič manj zanimivo kot na zunanji strani.

Ko je popolnoma zrel, dvobarvni paradižnik razveseli oko z neenakomerno barvo z zamegljenimi območji različnih barv. Roza so z rumenimi madeži, ki segajo od krošnje, in so lahko rumeno-medeni z malinovimi črtami ali bledo rumeni, skoraj beli z roza "rdečico".

Njihovo meso je obarvano tudi na različne načine - od središča do robov lahko osvetli (ali potemni) ali pa se skozi celoten volumen prepleta z drugačno barvo.Okusne lastnosti dvobarvnih paradižnikov so prav tako zelo raznolike. Ne morete samo izbrati sort po svojih željah, ampak tudi nepričakovano odkriti nove in nenavadne odtenke. Na primer, začinjene note ali izrazito sladek okus s sadno aromo. Na splošno vsi dvobarvni paradižniki vsebujejo zmanjšano količino kislin in so zato ne glede na rastne razmere vedno sladki ali sladki.

Večina sadja v dvodelni barvi je velik „zrezek“ paradižnik za preliv solate, srečate pa lahko tudi srednje velike paradižnike v obliki srca ali celo češnjev paradižnik. Tu je nekaj sort dvodelnega paradižnika, ki so že osvojili srca vrtnarjev.

Basinga Bicolor (dvobarvna Basinga). Srednja sezona visoka sorta, ena najboljših za ljubiteljsko gojenje na svetu. Zelo produktivno in nezahtevno. Veliki in zelo veliki plodovi (300-600 g) so na zunanji in notranji strani pobarvani v rumeno-oranžno barvo z rdečimi potezami in žilami. Celuloza je mesnata, sokov in semen je malo, okus je bogato sadje.

Cherokee Pearl (Cherokee Purple). Polodločilno srednje zgodnja nezahtevna sorta ameriške selekcije. Navzven so plodovi vijolično-črni zaradi obilice antocianov, nežno meso je roza z zelenimi pikami različnih velikosti in intenzivnosti. Velikost zrelega sadja je 300-400 g. Okus je sladek s pridihom rdečega vina in rahle kislosti, aroma je "dimljiva".

Oaxacan Jewel. Ta sorta legende prihaja iz Mehike. Lupina velikih plodov z okroglimi plodovi ima oranžne, rdeče, rumene in roza prelive, pa tudi madeže v obliki maline. V razdelku je paradižnik enak večbarven, z barvnimi marmornatimi madeži. Meso je večkomorno, se topi in ima zelo sladek okus. Povprečna teža paradižnika je od 150 do 250 g. V idealnih pogojih gojenja jih lahko vlijemo do 450 g. Sorta izjemno dobro prenaša kratkotrajna obdobja hlajenja in je odporna na paradižnikove bolezni.

Velika mavrica. Paradižniki te sorte imajo neverjetno lepo barvo: ko popolnoma dozorijo, se na rdečem ozadju pojavijo rumeni madeži in razmazi. Več sončnih dni je bilo med zorenjem paradižnika, bolj nasičena postane rdeča barva. Kaša sadja je večkomorna, sočna, sladka, ki se topi v ustih. V rastlinjaku grmi rastejo na 1,8 m, povprečna teža paradižnika je 200-400 g.
Grenivke. Medsezonska sorta ruske selekcije. Na kompaktnem, a visokem grmu ne glede na rastne razmere zorijo zelo sladki sadeži od 150 do 300 g. Ob ugodnih pogojih lahko dosežejo 500 g. Lupine paradižnika so svetle, dvobarvne, na njem so rumeni in malinovi trakovi in ​​proge. klobuki. Sorta je namenjena gojenju v rastlinjaku.

  • Dvobarvna zelenjava: ali je vredno dobiti tako nenavadne sorte doma 3Dvobarvna zelenjava: ali se splača začeti tako nenavadne sorte 4

    Redki večbarvni paradižniki - nove sorte za sajenje v letu 2016

    Pregled nenavadnih novosti paradižnika, ki nobenega vrtnarja ne bo pustil ravnodušnega.

Bučke-dvobarvni

Dvobarvna zelenjava: ali je vredno dobiti tako nenavadne sorte doma 5

Bučke-dvobarvne, kot navadne bučke, so v mladosti v svoji surovi obliki precej užitne - so nežne in sočne. To pomeni, da so koristi vseh njihovih hranil v celoti ohranjene, svetel videz na mizi pa se ne izgubi. In med večbarvnimi bučkami je treba izbrati nekaj - razlikujejo se tako po obliki in velikosti kot po barvi kože in kaše. S pravilnim izborom sort "mavrične sorte" v krožniku boste dobili goste, s katerimi boste presenetili goste.

Striped sonce F1. Rastlina je kompaktna, visoka do 50 cm, stebelna poganjkov dolga do 90 cm. Grm je odprt, kar olajša nabiranje. Plodovi s težo 0,7–1,2 kg, podolgovate, valjaste, svetlo ali temno rumene barve z vzdolžnimi belimi črtami. Kaša je belo-rumena, srednje gostote in sočnosti, sladka.

F1 festival. Kompaktni hibridni okrasni. Toploljubna, goji predvsem v južnih regijah. Sadje s premerom do 15 cm nekoliko spominjajo na "tradicionalne" bučke in so bolj podobne buči - zaobljene, svetlo črtaste. Kaša je mehka, oranžna, sladkega okusa. Nabrani plodovi se hranijo zelo dolgo, ne da bi pri tem izgubili okus.

Zebra. Zgodnje zrel grm kompaktne kakovosti. Strižani plodovi so valjaste oblike, z rahlo poudarjenim rebrastim, ne zelo velikim (do 0,9 kg). Lupina je svetlo zelena s temno zelenimi črtami. Celuloza je belkasto rumena, sočna, ima saden okus. Žetev.

Dvobarvni čudež. Sorta, ki jo vzrejajo angleški rejci in predstavlja vijugast grm s poganjki dolžine do 10 m. Plodovi so valjaste oblike, z gladko površino, zelo okusni. Bučke zanimive barve - intenzivno rumena na peclju in pegasto zelena na preostalem delu območja, kot da bi jih "prerezali" na polovico z barvno mejo.

Dvobarvni dvobarvni

Dvobarvna zelenjava: ali je vredno dobiti tako nenavadne sorte doma 6

Da, in jajčevci niso vedno samo "modri", čeprav v tej kulturi ni veliko različno obarvanih sort. Med njimi so oblike škrlatne barve v belih črtah, rumeno-zelene, belo-zelene, rumeno-vijolične, belo-lila. Mnogi od njih imajo precej tanko kožo, ki je med kuhanjem ni treba odstraniti.

Apple Green. Super zgodnja sorta ameriške selekcije. Grm je visok do 50 cm, polsprostranski, s čudovitimi vijoličnimi cvetovi. Plodovi so zaobljeni, tehtajo do 300 g, s tanko kožico. V tehnični zrelosti so jajčevci mehko zeleni, v biološki - rumeno-zeleni. Celuloza je bela, dolgo časa ne potemni, zelo nežen, slasten okus. Sorta je zelo produktivna, sadi do zmrzali.

Udmalbed. Zgodnja sorta pridelka. Grm je podhranjen (do 50 cm), kompakten. Plodovi prvotne oblike solze, do 10 cm dolgi, večbarvni (svetlo zelena z vijoličnimi črtami na začetku, sčasoma postanejo vijolična z rumenimi črtami).

Kambodža Green Jane. Visoko donosna sorta azijske selekcije. Tvori kompakten pokončen grm do 60 cm visok z debelimi trdnimi stebli. Plodovi so veliki (do 500 g), ovalni, rahlo sploščeni, rebrasti, prvotne barve (barva z enega "pola" gre od nasičene zelene preko belo-zelene črte do bele nasprotne "pole"). Celuloza je bela, z nežno teksturo. Okus z oreškovim odtenkom, brez grenkobe.

Kot vidite, je izbira različne zelenjave sort Bicolor dovolj velika, da lahko skoraj vsak poletni prebivalec na svojem območju sadi in goji tak barvni čudež. Poleg tega za te pridelke ni potrebna posebna kmetijska tehnologija, vendar imajo radi isto stvar kot navadne rastline - dobro nego in nego.

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti