Kako travnik spremeniti v umetniško delo - 7 zanimivih idej

Kako travnik spremeniti v umetniško delo - 7 zanimivih idej 1

Gladka zelena trata je klasična vrtna zasnova. Včasih pa želim travnik nekoliko diverzificirati in jim dodati drzne in nenavadne rešitve. Fantazija, spretne roke in naše ideje bodo pomagale..

Ker se je moda za znane trate začela vračati v preteklost, se nam mudi, da z vami delimo nekaj možnosti za ureditev nenavadnih in izvirnih kompozicij cvetov, zelišč, gramoza in drugih elementov, ki lahko okrasijo osebni vrt.

1. Cvetni vzorci

Trata z "risbami" cvetov izgleda zelo barvita in bogata. Zapleteni vzorci cvetočih rastlin bodo glavni element spletnega mesta. Lahko sestavite tako iz trajnic in enoletnic. V prvem primeru lahko več let zapored uživate v cvetličnem slikanju, v drugem - dobite priložnost za spreminjanje vzorcev iz leta v leto. Ker ni strogih pravil, lahko rastline tudi kombiniramo..

Kako travnik spremeniti v umetniško delo - 7 zanimivih idej 2

Cvetlični vzorec bo natančnejši, če se označevanje izvede pred sajenjem

2. Šahovnica

Izmenjava različnih kvadratnih oblik na trati izgleda presenetljivo impresivno. Naključno lahko kombinirate kvadratke zelene trave, kamenčkov in ploščic ali pa ustvarite pravo šahovnico. Vse je odvisno od velikosti spletnega mesta in vaših zmogljivosti. Za izvajanje te ideje je praviloma potrebno veliko ozemlje. Toda nihče ne prepoveduje takšnega sloga, na primer vrtne poti.

Kako travnik spremeniti v umetniško delo - 7 zanimivih idej 3Možnosti za ustvarjanje šahovske trate

3. Potok brez vode

Suha struga je prodnata ali gramozna pot, ki nežno obide cvetne nasade in ustvari iluzijo vode. To je odlična alternativa pravemu potoku ali ribniku. Nekateri pridelovalci cvetov ustvarijo "potoke" iz cvetočih ali okrasnih listov, kar je tudi videti zelo impresivno.

Kako travnik spremeniti v umetniško delo - 7 zanimivih idej 4

Prodniki s kamenčki in cvetovi izgledajo zelo nenavadno

4. Travnik travnika
Rože talnega pokrova so zelo priljubljene za ustvarjanje izvirne trate. Ker te rastline ponavadi ne zrastejo visoko, tvorijo čedne, bujne trate, kar je užitek občudovati. Poleg tega lahko iz različnih zaščitnikov tal (stonecrop, timijan) ustvarite celo cele kompozicije. Oblika prevleke za gredice ni pomembna. Predstavljajte si, in zagotovo boste dobili čudovito, in kar je najpomembneje, ekskluzivno trato.

Kako travnik spremeniti v umetniško delo - 7 zanimivih idej 5

Trata iz podlage bo spremenila katero koli območje

5. Cvetna postelja v gibanju

Prednost takšne gredice je, da jo lahko kadar koli premaknete na drugo mesto. Ta ideja bi morala biti privlačna za ljudi, ki radi zelo pogosto spreminjajo videz vrta. Običajna klasična pokošena trata bo odlično ozadje za takšne cvetlične postelje s cvetočimi rastlinami. Ni nujno, da gre za star avto, kot je na fotografiji, lahko mobilni cvetlični vrt "nabirate" iz navadnih rastlin v zabojnike.

Kako travnik spremeniti v umetniško delo - 7 zanimivih idej 6

Mobilna gredica v samokolnici - praktičen cvetlični vrt

6. Travni krogi

Pri oblikovanju vrta ne veljajo samo kvadratki za univerzalne geometrijske oblike. Ne pozabite na kroge. Poleg tega lahko obstaja veliko idej, kako to figuro prilepiti v pokrajino: okrogle cvetlične postelje, gramozni nadev v obliki krogov različnih velikosti ali gosenica, obložena z velikimi kamenčki.

Kako travnik spremeniti v umetniško delo - 7 zanimivih idej 7

Krog - univerzalna geometrijska figura

7. Gramozne risbe

Pogosto se zgodi, da se po zimi na trati oblikujejo plešasti madeži. Na teh območjih lahko posejete travo ali pa jih prikrijete z gramoznim polnilom (belo ali barvno). Tako boste z enim kamnom ubili dve ptici: dajte trati nenavaden videz in prihranite čas za njegovo popravilo.

Kako travnik spremeniti v umetniško delo - 7 zanimivih idej 8

Komplet gramoza bo pomagal prikriti plešaste lise na trati

Kakšne nenavadne ideje imate za trato??

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti