Top 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih

Najboljših 17 izdelkov za gnojenje - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 1

Gnojenje vrta je najpomembnejša sestavina skrbi za gojene rastline. Zato smo v enem gradivu za vas zbrali najboljše nasvete in nasvete o normah, količini in pogojih vsakega preliva - pa naj gre za shranjevanje pripravkov ali ljudskih zdravil.

Vaša pozornost TOP-17 (po mnenju bralcev) članki o hranjenju z slo.sadfaninfo.com - le najpomembnejše in potrebne informacije!

Najboljših 17 izdelkov za gnojenje - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 2

Najprej morate ugotoviti, kakšna so na splošno gnojila in za kaj je namenjeno vsako od njih. Začnimo z mineralnimi gnojili - garancija za odličen videz in obilno letino na vašem vrtu.

Anorganska gnojila so snovi, ki so sestavljene iz anorganskih spojin, ki vsebujejo hranila, potrebna za normalno rast rastlin. Mineralna gnojila nasičijo zemljo s fosforjem, dušikom, kalijem, kalcijem in drugimi makro- in mikroelementi ter prispevajo k normalni rasti in pospešijo zorenje plodov. So preproste (vsebujejo en element) in zapletene, po obliki - tekoče in zrnate.

 • Najboljših 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 3Najboljših 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 4

  Mineralna gnojila - kaj je to in kako jih pravilno uporabiti

  Razumevanje značilnosti mineralnih gnojil.

Zdaj jih poglejmo podrobneje. Na primer, dušikova gnojila, "odgovorna" za povečanje zelene mase rastline in posledično povečanje produktivnosti - kaj so, kako in kdaj jih nanesemo na rastišče?

 • Najboljših 17 najboljših gnojilnih izdelkov - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 5Najboljših 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 6

  Kaj so dušikova gnojila in kako jih pravilno uporabiti

  Vpliv dušikovih gnojil na rastline je težko preceniti ali jih ne opazimo. Takoj ujame vaše oko v obliki temno zelenega bujnega listja. Uporaba dušikovih gnojil spomladi je zagotovilo pravilne rasti vrtnih posevkov, cvetov, grmovja in dreves.

Naslednji del so kalijeva gnojila, ki pomagajo rastlinam absorbirati dušik, povečajo hitrost tvorbe beljakovin, povečajo trdnost tkiva in zmanjšajo vsebnost nitratov v plodu. Kaj s svojo sestavo, odmerjanjem in časom uporabe?

 • Najboljših 17 izdelkov za gnojenje - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 7Najboljših 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste kdaj želeli vedeti o gnojilih 8

  Krompirjeva gnojila - kaj je to, njihova imena, pomen in uporaba

  Ugotovimo, zakaj je potrebno gnojenje s kalijevimi gnojili.

In končno, fosforna gnojila, ki ugodno vplivajo na zorenje plodov, povečajo vsebnost sladkorja v koreninskih pridelkih in povečajo donos rastlin. V čem se razlikujejo med seboj, katere rastline so uporabne in kdaj jih je treba uporabiti? • Najboljših 17 najboljših gnojilnih izdelkov - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 9Najboljših 17 izdelkov za gnojenje - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 10

  Kaj so fosfatna gnojila - vrste, imena, značilnosti uporabe

  Vse, kar ste želeli vedeti o fosfatnih gnojilih na vrtu, zelenjavnem vrtu in cvetličnem vrtu.

Ugotovili smo sestavo mineralnih gnojil - a kdaj in kako naj jih ponudimo rastlinam? Kadar koli ali v kakšni točno določeni točki rastne sezone? Ali je to potrebno storiti pred sajenjem ali ne prepozno tudi v obdobju rasti in cvetenja? Da bi ga dali na katero koli mesto ali samo v osiromašena tla? Vse vam bomo povedali in povedali v členu 4 vrste mineralnih gnojil, ki jih morate imeti vedno pri roki.

Toda zapomnite si, da ni dovolj samo kupiti gnojilo, ga nalijte pod prvi grm in počakajte na čudovit rezultat. Prav tako je treba upoštevati pravila gnojenja, da ne bi škodovali rastlini. Amonijev sulfat, superfosfati, kalijeva sol, sečnina, amonijev nitrat, kostna moka - v našem materialu boste našli vse načine uporabe najbolj preverjenih in zanesljivih mineralnih gnojil na vrtu.

 • Najboljših 17 izdelkov za gnojenje - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 11Najboljših 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 12

  Osnovna pravila za uporabo mineralnih gnojil

  Podrobno smo ugotovili, kaj, kdaj in v kakšnih količinah je treba uporabiti na gredicah in cvetličnih gredicah. Prihranite si vsestranski goljufijski list.

Minerali so minerali, potrebna je tudi organska vsebina na mestu. Ne samo, da "nahrani" vaše rastline, ampak tudi izboljša lastnosti tal, hkrati pa je okolju varna. Gnoj, piščančji in zajčji iztrebki, kompost, celo rečni mulj in žagovina - vedeti morate le, kako, kdaj in v kakšni količini uporabiti organska gnojila na gredicah, da bo njihova uporaba najučinkovitejša. 

Drugo organsko čudežno gnojilo se imenuje biohumus (aka vermikompost) - produkt predelave organskih snovi (gnoj, odpadlo listje, ptičji iztrebki, žagovina, slama, rastlinski vrhovi itd.) S posebnimi deževniki s sodelovanjem nekaterih drugih organizmov (glive, bakterije) itd.). To je cenovno ugodna, priročna in učinkovita prelivka, ki je vir elementov v sledovih in služi za obogatitev tal, hkrati pa izboljšuje njeno strukturo. Niste prepričani, ali je uporabno na vašem spletnem mestu ali ne veste, kako ga uporabljati? Povedali bomo in poučevali!
 • Najboljših 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 13Najboljših 17 najboljših prehranskih izdelkov - vse, kar ste kdaj želeli vedeti o gnojilih 14

  Kaj je biohumus in kako uporabiti to organsko gnojilo

  Univerzalno, hitro, uravnoteženo, okolju prijazno in učinkovito organsko gnojilo - ali je to mogoče? Seveda! Bodite pozorni na vermikompost.

Če ste izkušeni vrtnar, verjetno veste, da se preliv ne razlikuje samo po sestavi - obstajajo gnojila nove generacije, v katerih so hranila v posebni vezani obliki, kar lahko na trenutke poveča učinkovitost njihove uporabe! Rastline jih ne samo odlično absorbirajo, ampak so varne tudi za okolje. Če ne veste, si preberite, kako se kelatirana mikrohranila razlikujejo od običajnih, zakaj jih rastline potrebujejo, v katerih odmerkih se uporabljajo in kako z lastnimi rokami izdelati kelirana gnojila..

 • Najboljših 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 15Najboljših 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 16

  Kelatirana gnojila - kaj je to in kako so koristna za rastline

  Kelati za rastline - ne veste, za kakšno novost gre in zakaj bi jo uporabljali? Podrobno vam bomo povedali.

Ločena tema je hranjenje sadik. Mlade rastline na začetku življenja so še vedno zelo šibke, gojijo jih v posebnih pogojih, pri čemer upoštevajo določen algoritem hranjenja. Ker so zdrave in močne sadike osnova bogate letine, ne pozabite prebrati pravila za izbiro in uporabo gnojenja zanjo. 

Prehrana rastlin lahko vključuje tudi njihovo zdravljenje s tako specifičnimi snovmi, kot so poživila in regulatorji rasti - sintetični nadomestki fitohormonov.

Najboljših 17 izdelkov za gnojenje - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 17

Seveda jih zdrave rastline sami pridelujejo v zadostnih količinah, vendar bi jih bilo v pogojih intenzivnega kmetijstva lepo dodati od zunaj. Pravilno izbrana zdravila lahko pospešijo kalitev in cvetenje semen, uravnavajo razvoj koreninskega sistema, ohranjajo normalno delovanje imunskega sistema, povečajo odpornost na škodljive okoljske dejavnike in bolezni, povečajo produktivnost.

 • Najboljših 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 18Najboljših 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 19

  Razumemo spodbujevalce in regulatorje rasti rastlin

  Ali veste, kako delujejo stimulatorji in regulatorji rasti rastlin??

In spomladi in jeseni uporabljajo enaka gnojila ali drugačna? In če so enaki, potem v kakšnih odmerkih? Kdaj morate začeti gnojiti zemljo spomladi in koliko časa ni prepozno, da gnojenje nanesete jeseni? Vsi odgovori so v naših tematskih materialih..

 • Najboljših 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 20Najboljših 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 21

  Katera gnojila uporabiti spomladi: kako nahraniti vrt, zelenjavni vrt, travnik in cvetlični vrt

  Spomladi na deželi vsak kotiček zahteva vašo pozornost. Pravočasno hranjenje rastlin na vrtu je eno najpomembnejših del sezone.
 • Najboljših 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 22Najboljših 17 izdelkov za gnojenje - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 23

  Katera gnojila uporabiti jeseni - vrste in odmerjanje

  Ali je potrebno gnojiti tla z nastopom jeseni in ob koncu sadja poletnih koč? Ugotovite zdaj!

V zadnjem času se pojavlja težnja po ekološkem kmetovanju - mnogi vrtnarji svoje parcele ne želijo zastrupiti s kemijo in raje uporabljajo le naravna in ljudska zdravila za prehrano rastlin.

Najboljših 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 24

Torej, s čim hraniti paradižnik, jagode, kumare, krompir, cvetje in druge pridelke, ne da bi jim škodovali? Izbirajte med najbolj preverjenimi recepti.!

 • Najboljših 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 25Najboljših 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 26

  Pepel - kakšno gnojilo je in kako ga pravilno uporabiti

  Pepel ni samo negorljiv ostanek po gorenju, ampak je tudi dragoceno mikrohranilo. V našem gradivu je vse o tem, kako pepel je uporaben za rastline, kako pepel uporabiti kot gnojilo, kako razredčiti pepel za hranjenje, kaj škropimo z raztopino pepela ...
 • Najboljših 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste kdaj želeli vedeti o gnojilih 27Najboljših 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 28

  S čim lahko nahranite koprive - najboljši recepti za zeleno gnojenje

  Povemo, kako uporabiti infuzijo koprive na vrtu za hranjenje rastlin.
  Najboljših 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste kdaj želeli vedeti o gnojilih 29Najboljših 17 najboljših prehranskih člankov - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 30

  Sapropel - kaj je to in kako pravilno uporabiti to gnojilo

  Ugotovimo, iz česa je gnojilo in kako ga lahko uporabimo na osebni parceli.
  Najboljših 17 izdelkov za gnojenje - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 31Najboljših 17 izdelkov za gnojenje - vse, kar ste želeli vedeti o gnojilih 32

  Jajčna kislina - koristi za rastline in navodila za uporabo zdravila

  Za rast, produktivnost in ukoreninjenje, proti boleznim in stresu - vse, kar ste želeli vedeti o jantarni kislini!

Upamo, da bodo nasveti o receptih za preliv in gnojila, ki smo jih zbrali v enem materialu, koristni za vsakega vrtnarja. In katera gnojila in katere pridelke imate najraje? Informacije delite v komentarjih.

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti