Mešano sajenje zelenjave in sajenje krompirja spomladi

Mešano setev zelenjave in sajenje krompirja spomladi 1

Mešano sajenje se uspešno izvaja v primeru pomanjkanja prostora za vso vašo najljubšo zelenjavo. Ko ga gojite skupaj, se bo okus sadja izboljšal, zato se vam ne bo treba boriti proti plevelom, ki ne morejo prebiti goste "stene" vrhov..

Obstaja veliko načinov za sajenje koreninskih pridelkov, katerega izbrati zase to pomlad - vsak se odloči sam. Ponujamo vam način skupne spomladanske zasaditve. Na ta način lahko gojite korenje in čebulo (s svojim vonjem bo prestrašila korenčkovo muho), peso in špinačo, solato in redkvico. Mimogrede, redkev je nezahtevna in hladno odporna kultura, praviloma odprejo sezono vrta z njeno setvijo.

Če želite racionalno izkoristiti prostor v gredicah, majhna semena korenčka pomešajte ne s peskom (kot to pogosto počnemo za bolj enotne sadike), temveč s semeni redkvice. Čas za kalitev teh poljščin je potreben drugačno. Redkvica, ki se hitro oprha, bo hitro vzklila in na ta način označila vrst korenja, in korenje zori, boste že nabrali prvi pridelek sveže hrustljave redkvice. Pri tej skupni setvi sadike korenja ne bo treba redčiti, kar pomeni, da se bodo koreninske rastline usklajeno razvijale, nabirale hranila ne v vrhovih, temveč v podzemnem delu.

Več o načinu tesnega pristanka lahko izveste z ogledom videoposnetka # LifehacksFasco:

Zgoščeno sajenje redkvice in korenja, ko sta oba posevka posejana v enem žlebu, je zelo priročno, saj po eni strani prihrani prostor, kar je še posebej pomembno pri standardnih parcelah v velikosti 6 hektarjev, na drugi strani pa vam omogoča, da mineralno gnojilo porabite bolj učinkovito in ga uporabite za pred sajenjem začinite samo eno hranjenje.Kot preliv za redkev in korenje je dobro uporabiti mineralno gnojilo Fasco 5M zrnca, ki ga je podjetje Garden Retail Service posebej razvilo za koreninske pridelke..
Vsaka zrnca mineralnega gnojila 5M-zrnca vsebuje 5 hranljivih makro- in mikroelementov, ki so uravnoteženi v idealnem razmerju za koreninske pridelke.

Prednosti 5M gnojila za granule za koreninske posevke

Zrnat pripravek je proizveden s sodobno tehnologijo, ki daje gnojilu nekaj prednosti pred podobnimi proizvodi:

Mešano setev zelenjave in sajenje krompirja spomladi 2

 • zagotavlja enotno in pravilno prehrano rastlin-
 • zagotavlja visoko učinkovitost uporabe v primerjavi z običajnimi mešanicami gnojil (to potrjujejo vegetativni poskusi)-
 • ima dolgotrajen učinek-
 • univerzalni - uporablja se za gojenje korenja, pese, redkve, rutabaga, repe, redkvice in drugih koreninskih pridelkov-
 • prispeva k polni rasti in razvoju rastlin, skrajša čas zorenja-
 • izboljša kakovost sadja, poveča kakovost ohranjanja pridelkov.

Obloga krompirja med sajenjem
Mešano setev zelenjave in sajenje krompirja spomladi 3

Krompir se pogosto imenuje koreninska kultura, čeprav je njegov podzemni del - gomolji - prej odebeljen del stebla kot korenine. Krompir je morda najbolj priljubljen pridelek, ki ga ne bodo nikoli nehali rasti. Ljubitelji osebno gojenih gomoljev jih ne bodo nikoli zavrnili v prid kupljenemu krompirju. In skoraj nihče ne bi trdil, da je krompir iz lastnih postelj veliko okusnejši in bolj aromatičen kot iz trgovine. Še posebej mladi.

Ni treba posaditi celega polja, nekaj gred je dovolj, da lahko uživate v letini ob koncu poletnega obdobja. Pri sajenju gomoljev lahko uporabite različne možnosti hranjenja - klasične ljudske recepte naših babic - gnoj, pepel, sečnino. In lahko ostanete na tekočem in uporabljate revolucionarni tehnološki izdelek, namenjen pridobivanju bogatega, kakovostnega in varnega pridelka. Uporaba gnojila Fasco 5M za krompir prispeva k temu pridelku..

Kako uporabljati gnojilo 5M zrnca za krompir

Gnojilo 5M-zrnca za krompir se uporablja kot glavno pri pripravi tal za sajenje in za vrhunsko obdelavo jeseni ali spomladi. Pri nanosu gnojila ga razporedite po površini zemlje in ga enakomerno prekrijete s kopanjem ali razrahljanjem. Na obdelana tla na 1 kvadratni meter je dovolj dodati 80-90 g droge. Odmerek za nekultivirano zemljo se poveča na 110-130 g na 1 kvadratni meter..

Učinkoviteje je gnojilo nanašati neposredno na sadilne luknje - 6-8 g na gomolj. Vrhunski preliv zmešajte z zemljo ali ga posujte s tanko plastjo zemlje in v luknjo posadite gomolj krompirja. Voda obilno. Gnojilo je po sestavi uravnoteženo, zato v letu sajenja dodatno gnojenje pridelka ne bo potrebno!

Prednosti 5M Fasco zrnatega gnojila

Za razliko od drugih kompleksnih pripravkov, ki vsebujejo določen nabor hranilnih snovi, je sestava vsake zrnca enaka in je izbrana v skladu s potrebami kulture, v tem primeru krompirja. Zaradi kombinacije komponent ima orodje številne uporabne lastnosti:

Mešano sajenje zelenjave in sajenje krompirja spomladi 4

 • oskrbuje rastlino (vključno z gomolji) s hranili, potrebnimi za rast in razvoj-
 • Učinkovitejše je od tradicionalnih kompleksnih gnojil (dokazano empirično)-
 • velja že dolgo (eno hranjenje med sajenjem je dovolj za celo sezono)-
 • se lahko uporablja ne le za krompir, ampak tudi za koreninske pridelke-
 • spodbuja dobro rast, pospešuje tuberizacijo-
 • izboljša komercialno kakovost gomoljev in podaljša njihov rok trajanja.

Spoznali boste, kako pravilno uporabljati gnojilo pri sajenju krompirja, tako da boste gledali mojstrski razred s televizijskega kanala Manor:

Spomladi si privoščite koreninsko zelenjavo in krompir s kakovostnim vrhunskim prelivom, zagotovo pa se bodo odzvali na nego in vzdrževanje z dobrim sadjem v sezoni žetve.

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti