Gnojila v granulah - kaj je skrivnost dobre letine

Gnojila v granulah - v čem je skrivnost dobre letine 1

Kot vedno, tudi spomladi, pred začetkom nove sezone setve, veliko upamo na nov pridelek - sanjamo, kako bi skupaj rasli in aktivno obrodili svojo zelenjavo, sadje in jagode.

Pripravljeni smo se zelo potruditi - zalivati, zrahljati gredice, se boriti proti boleznim in žuželkam, če nas samo bodoči pridelek ne pusti na cedilu. Beremo specializirane knjige in jih skušamo gojiti "znanstveno" v skladu s pravilnimi kmetijskimi praksami, ki so jih razvili strokovnjaki.

Gnojila v granulah - kaj je skrivnost dobre letine 2

Zakaj je dobiti bogato letino tako težko

Na žalost, kljub vsem našim trudom, sadike kumar in paradižnika v rastlinjakih še zdaleč niso idealne. Raste počasi, izgleda počasi, mačka joka, kumare in paradižnik, pridelek jagod pa sploh ni vesel - zori majhno in nesladkano. Kaj pa, če pridelek ne ustreza niti našim pričakovanjem niti standardom? Seveda lahko končate kariero uspešnega vrtnarja ali pa se borite proti morebitnim težavam in razglasite boj za pridelek, v katerem so, kot veste, vsa sredstva dobra.

Vendar niso vsi učinkoviti in, kar je najpomembneje, koristni. Dejansko kje je zagotovilo, da se kemikalije, s katerimi hranimo tla, ne bodo kopičile v jagodičevju in sadju. Za neizkušenega vrtnarja je še posebej težko: kako pravilno izračunati odmerjanje in ne delati napak v razmerjih, da ne bi škodovali tlom in telo zastrupili z nitrati.

Gnojila za pelete - kaj je skrivnost dobre letine 3

Uporaba kemičnih gnojil zahteva spretnosti, brez katerih lahko celo uničite pridelek. Še nevarnejša je neučinkovita uporaba naravnih organskih gnojil kot preliv. Dejstvo je, da vztrajanje gnoja in ptičjih iztrebkov traja nekaj časa. Toda pogosto, zaradi neizkušenosti, vrtnarji razredčijo iztrebke z vodo in zalivajo postelje s svežo raztopino, kar vodi v opekline korenin in celo smrt rastlin.

Vsa moč je v čarobnih zrncihDa vam uporaba mineralnih in organskih prelivov ne povzroča navdušenja ali nepotrebnega stresa, so strokovnjaki Garden Retail Services razvili posebna zrnca Fasco 5M, ki jih ne bo težko pravilno odmeriti. Začetnim poletnim prebivalcem so na pomoč priskočile sodobne tehnologije, ki so omogočale strogo, kot v kemičnem laboratoriju, izračun sestave vsakega zrnca.

Ugotovili bomo, kakšna je njihova prednost pred običajnimi mineralnimi prelivi. Vsaka zrnca vsebuje 5 makro- in mikroelementov v deležu, določenem za vsako rastlinsko vrsto. Ko prejmejo takšen preliv, rastlinam zagotovimo uravnoteženo in hranljivo prehrano, kar pomeni, da se bodo razvijale usklajeno in se ne bodo umirile. V tem primeru bo pridelek veliko hitreje zorel, število plodov in jagodičja se bo povečalo in okusilo se bo veliko bolj sočno in slajše.

Delovanje vseh pripravkov je dolgo, kar pomeni, da bodo hranila, ki se sproščajo iz zrnc postopoma, prišla iz zemlje v korenine rastlin skozi celotno obdobje njihove rasti in plodovanja. Korenina bo med rastjo enakomerno absorbirala hranila. In ker vam bodo zeleni hišni ljubljenčki ves čas nudili mineralno "podporo", vam hranjenja ne bo treba ponavljati, kot je to običajno pri mineralnih gnojilih.

Gnojila za pelete - kaj je skrivnost dobre letine 4
Za razliko od običajnih mešanic gnojil, kjer vsaka zrnca vključujejo samo eno mineralno komponento, so gnojila Fasco 5M zrnca večkomponentna in so zato pokazala večjo učinkovitost, kar so potrdili in zabeležili med vegetativnimi poskusi, opravljenimi na poskusnem mestu.

Poleg tega gnojila Fasco 5M zrnca skrbijo za rodovitnost tal in v njej dopolnjujejo letne zaloge osnovnih mineralov, ki jih rastline absorbirajo. Številna gnojila normalizirajo kislost tal, blagodejno vplivajo na melioracijo zemlje, ne škodujejo okolju, kar potrjujejo rezultati poskusov na poskusni kmetiji proizvodnega podjetja.

Gnojila so še posebej priljubljena med vrtnarji in vrtnarji. Jagode, Kumare in Paradižnik, saj so te rastline najbolj ljubljene in jih gojimo pogosteje in bolj kot druge.

Kako spomladi hraniti jagode

Gnojila v granulah - kaj je skrivnost dobre letine 5

Mineralno gnojilo Fasko 5M zrnca za Jagode vsebuje 5 hranljivih makro- in mikroelementov, vključno s kalcijem in magnezijem. Granule nanašamo na tla spomladi, ko pripravljamo tla za sajenje jagodnih grmov. Gnojilo enakomerno raztresemo po površini zemlje, nato ga zrahljamo ali izkopljemo plitvo. Poleg jagod (vrtnih jagod) lahko druge trajnice jagodičja gojimo z gnojilom skozi celotno rastno sezono.

Z "pametnim" prelivom boste zelo kmalu opazili, da bo jagodičje obilno obrodilo sadje, jagode bodo zorile večje in slajše po okusu.

Spomladi prelijte kumare za dobro letino

Gnojila za pelete - kaj je skrivnost dobre letine 6

Mineralno gnojilo Fasco 5M zrnce za Kumare Uporablja se za gojenje kumar, bučk, buč, bučk itd. Preizkusite ga na svojih gredicah, rastline pa bodo hitreje rasle in se v celoti razvijale, količina in kakovost plodov vas bo navdušila.

Granule so raztresene po površini zemlje za kopanje med pripravo na sajenje sadik kumar. Ko jih uporabimo za preliv, se zrnca enakomerno porazdelijo po celotnem območju postelje, nato jih zaprejo v tla, zakopljejo ali izkopljejo lopato za pol pin.

Okoli rastlin lahko izkopljete 10–20 cm globoke utore in vanj vlijete zrnca, tako da priporočeni odmerek razdelite na več delov. Po potrebi zalijte zemljo. Na obdelovalnih tleh se gnojilo spomladi uporabi pod kopanjem (oranje, razrahljanje), norma je 60-120 g / m2. Za neobdelana tla je treba raven nekoliko zvišati - 90-150 g / m2. Pri pripravi zemlje za sajenje sadik v rastlinjaku 7-10 dni nanjo nanesemo 100-140 g / m2 gnojila.

Pomladna dresura sadike paradižnika

Gnojila za pelete - kaj je skrivnost dobre letine 7

Fasco gnojilo 5M-zrnca Babe Primerno za gojenje paradižnikov, paprike, jajčevcev in drugih pridelkov nočnega lista. Uporablja se tudi kot glavni med pripravo tal. Enakomerno razporedite po njegovi površini v enakih odmerkih kot gnojilo za kumare. Nato zaprite na plitvo globino z rahljanjem ali plitvim (pol lopate) kopom.

S pomočjo gnojil Fasco boste opazili, da rastline rastejo močne, dobro prenesejo bolezni in škodljive žuželke, se ne bojijo vremenskih anomalij (temperaturne skrajnosti, suše, vetrnični vetrovi), poleg tega pa dajo več cvetov, kar pomeni, da bo na njihovo mesto posajeno več plodov.

Veliki mesni paradižnik, hrustljave trde kumare, dišeče jagode - to niso končne sanje navdušenega in vnetega vrtnarja, ki razmišlja o vsakem koraku in se odločno odloči v imenu bodočega rekordnega pridelka.

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti