Razsvetljava na vrtu: počnemo po pravilih in z navdihom

Razsvetljava na vrtu: delamo po pravilih in z navdihom 1

Ob mraku je vrt zunaj mesta skrivnostno privlačen. In nič ga ne napolni s čudovitim vzdušjem in razpoloženjem, kot je razsvetljava, ki je pravilno razporejena in uspešno vnesena v pokrajino. Kako ga uporabiti za preoblikovanje spletnega mesta ponoči?

V toplem poletnem večeru je prijetno sedeti v gazebu in piti čaj z gospodinjstvom. Toda brez svetlobe bo rekreacija na prostem neprijetna in neudobna. Električna razsvetljava v državi se lahko uporablja ne le za udobje, temveč tudi za dekor. Pri načrtovanju sistema električnega omrežja na vrtu je treba upoštevati več pravil.

Sprednja osvetlitev prostora

1. Zelo pomembna točka je osvetlitev vhodne skupine, saj gremo zunaj ne le podnevi. In če na dvorišču ni dobre osvetlitve ozadja, ni samo neprijetno, ampak tudi nevarno. Obstaja nevarnost, da se spotaknete, ne opazite ovire, se poškodujete. Najbolje je, da v bližini vhoda v mesto postavite reflektorje s senzorji, ki se odzivajo na gibanje.

Razsvetljava na vrtu: delamo po pravilih in z navdihom 2

2. V prednjem pasu, ki vključuje sistem funkcionalnih poti od vrat do hiše, od parkirišča do hiše in sosednjega območja, je bolje namestiti svetilke na visoki nogi (približno 2-2,5 m). Ustvarili bodo zadostno osvetlitev na dvorišču, kamor ne bo strašljivo iti ven niti ponoči..

Razsvetljava na vrtu: delamo po pravilih in z navdihom 3

3. Pomembno je, da so svetilke in svetilke skladne z zasnovo vaše spletne strani. Torej, žarnice v obliki diamanta so primerne za klasični vrt, okrogle pa poudarjajo lepoto krajinskega sloga. Za sodobno oblikovanje v slogu avantgarde ali hi-tech uporabite svetilke pravokotne in kvadratne oblike.

Registracija s svetilkami fasade hiše in majhnimi arhitekturnimi oblikami

1. Zelo priročno je postaviti svetilke na stene hiše od zunaj, tako da lahko uredite glavni vhod v hišo, prižgete balkon, pa tudi vhod v gazebo, garažo in lopo. Takšna razsvetljava ne bo samo okrasila mesta, temveč tudi prihranila denar, saj zmanjša stroške svetilk in napajalnih kablov.

Razsvetljava na vrtu: upoštevamo pravila in z navdihom 4

2. Pred kratkim so se pojavili LED trakovi za ulično razsvetljavo. Učinkovito lahko oblikujejo konturo stavbe, okna, vrata.Razsvetljava na vrtu: ravnamo po pravilih in navdihujemo 5

Hkrati so trakovi različnih barv in vrst:

  • kontura - oddajajte svetlobo nenehno, dobro je poudariti geometrijske oblike stavbe-
  • dinamičen - ustvarite utripajoče in utripajoče, ponavadi se uporabljajo za okrasitev fasade med novoletnimi prazniki-
  • skriti ali napol skriti trakovi - dajejo razpršeno svetlobo in običajno tvorijo konveksne in konkavne dele fasade.

Razsvetljava na vrtu: delamo po pravilih in z navdihom 6

3. Svetleč trak lahko okrasi pergolo, trirez, kip ali drevesno deblo, potem boste imeli prevladujočo točko na nočnem vrtu, ki bo pritegnila pozornost obiskovalcev. In če je trak položen vzdolž podporne stene, potem ne bo le opravljal dekorativne funkcije, temveč tudi opozoril na spreminjanje ravni. Ta tehnika bo zaščitila gostitelje in goste pred morebitnimi poškodbami..

Razsvetljava na vrtu: delamo po pravilih in z navdihom 7

Kako poudariti poti in poti

Najpomembnejša točka je namestitev svetilk na vrtne poti.
1. Za udobno gibanje po stezi je priročno postaviti nizke, do 1 m svetilke s svetilkami v bližini. Praviloma so nameščene 4-5 metrov narazen.

Razsvetljava na vrtu: upoštevamo pravila in z navdihom 8

2. Obstajajo posebne zemeljske luči, ki so vgrajene v tlakovanje ali postavljene v tla vzdolž poti.

Razsvetljava na vrtu: ravnamo po pravilih in navdihujemo 9

3. Sodobne tehnologije omogočajo izdelavo svetlečih tlakovcev in umetnih naravnih kamnov. Te elemente je mogoče enostavno pritrditi na pot ali iz njih postaviti svetlečo vrtno avtocesto.

Razsvetljava na vrtu: delamo po pravilih in z navdihom 10

Uporaba svetlobnih elementov v krajinskih kompozicijah

1. Označite alpski hrib, skalovje, ribnik ali samo pot s svetlobnimi kamni. Čez dan se ne razlikujejo od navadnih, v temi pa oddajajo razpršeno svetlobo. Izgleda fascinantno, vrt prevzame čudovit videz.

Razsvetljava na vrtu: upoštevamo pravila in z navdihom 11

2. Pri razsvetljavi ribnika se uporabljajo posebne vodne svetilke in kabli, ki jih spomladi previdno namestite in jeseni očistite v suhi sobi.

Razsvetljava na vrtu: upoštevamo pravila in z navdihom 12

3. Osvetlitev je lahko okrašena s spektakularnimi vrtnimi rastlinami: zrela drevesa, grmičevje. Prav tako lahko poudarite svetlobne skulpture, loke, klopi.

Razsvetljava na vrtu: upoštevamo pravila in z navdihom 13

4. Za vrt obstajajo posebni svetlobni elementi, ki jih je mogoče uporabiti po predvidenem namenu in namesto napeljave.

Razsvetljava na vrtu: upoštevamo pravila in z navdihom 14

To je svetlobno vrtno pohištvo, kroglice, kocke, kipi. Izgledajo spektakularno ne samo poleti, ampak tudi pozimi.

Razsvetljava na vrtu: upoštevamo pravila in z navdihom 15

Zahvaljujoč novim tehnologijam lahko ustvarite odličen sistem osvetlitve, ki bo funkcionalen in dekorativen, ustvaril coziness, varnost in pameten videz. Upamo, da vam bodo naši nasveti pomagali narediti zares prijeten kotiček na mestu.

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti