Kako obrezati vejo?

Kako obrezati vejo? 1

Obrezovanje dreves in grmovnic je pomemben postopek, ki bi ga moral imeti vsak vrtnar. Kaj bi se lahko zapletlo v tej na videz preprosti zadevi? Izkazalo se je, da je tu zelo enostavno narediti napako.

Ugotovimo, kako pravilno odrezati poganjke, tako da bo rezultat obrezovanja le pozitiven.Kako obrezati vejo? 2

Učenje razlikovanja med ledvicami

Če obrezujete, ko je rastlina v mirovanju, morate jasno razumeti razliko med obema vrstama brstov. Obstajajo cvetni in listni brsti. Če je namen obrezovanja spodbuditi cvetenje in plodovanje, se v nobenem primeru ne smete dotikati cvetnih brstov.

Kdaj obrezati?

Čas obrezovanja je odvisen od časa cvetenja rastline. Če junija že konča cvetenje - obrezovanje je treba opraviti po cvetenju, če se prvi brsti pojavijo šele julija, je smiselno obrezovati.

Pravila obrezovanja z uporabo ene veje

Kako obrezati vejo? 3

Pomembno vedeti

Eno ključnih pravil obrezovanja je, da vedno obrezujemo veje tik nad brsti, ki se kasneje preoblikujejo v nove poganjke. Zato je zelo pomembno, da bodite pozorni, v katero smer ledvice gledajo, ker bodo v prihodnosti novi poganjki rasli v isto smer.

Na primer, če morate oblikovati krono ločenega grmička, je treba veje odrezati blizu brstov, ki so usmerjeni navzven, da odprete sredino.

Če grm raste blizu ovire, ga je treba oblikovati tako, da nove veje ne gredo v središče, ampak zaprejo praznine v njem in ne motijo ​​rasti drug drugega..

Ne pozabite, da je obrezovanje eden pomembnih sestavnih delov skrbi za okrasna in sadna drevesa in grmičevje. Zato je pomembno, da ga izvajamo pravočasno in kar je najpomembneje pravilno.

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti