Kumarice vložene kumarice - ne hodite čez polje ali kako nabirati prave sodčke kumare

Kumarice vložene kumarice - ne hodite čez polje ali kako nabirati prave sodčke kumare 1

Soljenje kumar, tako kot vzhod, je občutljiva zadeva. To, kot nihče drug, ve Larisa Kornilova. Dejansko je za izvedbo "idealnega" recepta za kumare potrebovala več kot ducat kulinaričnih poskusov.

Zdi se, da je lahko zapleteno: odmerite pravo količino sestavin, pripravite kumarico in jo prelijte v pločevinke s kumarami. Kljub temu se škatla kumare ne odpre tako enostavno! Trgovine okenskih časopisov zaslepijo z naslovnicami kulinaričnih revij in vsak uporabnik interneta ne-ne in na mrežo celo postavi vsaj nekaj receptov blagovnih znamk. Za kuharja neofita je presežek informacij lahko celo bolj uničujoč kot primanjkljaj..

Olupljene kumare - ne hodite čez polje ali kako nabirati prave sodčke kumare 2

Kisle kumarice - tradicionalna jed v številnih kuhinjah sveta

Vendar ob vsem tem prave kumarice - hrustljave z značilno kislostjo - ne dobi vsaka hostesa. Le izkušeni skrbniki ognjišča se lahko pohvalijo z zavidljivo konstantnostjo okusa svojih gredic. Tisti, ki svoje izdelke razstavljajo na naravnih trgih. Vendar ne želijo deliti svojih "zlatih" receptov, izgubljajo stranke in z njimi stabilni dohodek.

 • Olupljene kumare - ne hodite čez polje ali kako nabirati prave sodčke kumare 3Olupljene kumare - ne hodite čez polje ali kako nabirati prave sodčke kumare 4

  9 receptov za odlične soljene kumare

  Preprosti recepti za rahlo soljene kumare za vse priložnosti!

Te "sodi" kumare mi dolgo niso delovale, "pravi Larisa Kornilova. Veliko let je minilo, preden sem prinesel recept, ki je postal moj znak med široko paleto prijateljev in znancev. In čeprav sem namesto hrastove kadi imel navadne steklene kozarce, jih je spremljala moja lastna poletna hiša, vrt in velika želja, da se naučim kuhati prave kumarice.

Olupljene kumare - ne hodite čez polje ali kako nabirati prave sodčke kumare 5

V mestnih pogojih še zdaleč nima vsakdo, da bi nabiral sodi kumare

Moja pot ni bila tako lahka, kot bi si želel. V letih kulinaričnih poskusov sem šel skozi veliko. Votle kumare, brez okusa, kislo sadje, zelenjava, naključno razvrščena na bregovih in groza vseh kulinaričnih strokovnjakov - napihnjenost in raztrganje pokrovov. Ne glede na to, kar sem naredil, kislost in značilen okus, ki sem ga potreboval, se nista izšla. In vendar nisem obupala. Tako kot testni znanstvenik sem poskušal in napako poiskati svoj recept. In čeprav cesta ni bila lahka, mi je na koncu uspelo najti pot. Vendar najprej najprej stvari.

Kako izbrati kumarice za vložene kumarice

Olupljene kumare - ne hodite čez polje ali kako nabirati prave sodčke kumare 6

Prva stvar, na katero morate biti pozorni, so surovine. Če ste vesel lastnik svoje koče, potem s tem predmetom ne bi smeli imeti velikih težav. Vaš vrt - vaša pravila za gojenje zelenjave. Moje osebne izkušnje so pokazale, da sta tekstura in okus sadja odvisni od vrste opraševanja. Zato za soljenje uporabljam kumare izključno čebeljih oprašenih sort.

Če ni dacha, je praktično nemogoče slediti sortnim značilnostim plodov. Poleg tega se bodo okusi vseh, tudi najbolj kakovostnih in najdražjih tržnih ali prodajnih kumar, nasoljenih po vseh pravilih, še vedno opazno razlikovali od sadja, pridelanega na njihovem lastnem mestu. Večkrat preverjeno. Kumara se zdi slana, a vseeno nekaj v tem ni v redu ...Imeli boste veliko srečo, če se soljena zelenjava ne zmehča in ne stisne. V najboljšem primeru jih lahko uporabite za kisanje, ne pa za kisanje. Zato, da ne bi spodleteli s kumaricami iz kumaric, morate poiskati svojega "dobavitelja" surovin. Ali pa opustite domačo kuhanje v prid industrijskim kumaricam.

Katera sorta je najboljša za soljenje

Olupljene kumare - ne hodite čez polje ali kako nabirati prave sodčke kumare 7

Ne gojim sort, ker Nisem imel "odnosa" z njimi, vendar s hibridi ni posebnih težav - vsako sezono me razveselijo z odlično letino. Od čebeljih opraševalcev so najbolj primerni hibridi podaljšanega obdobja plodovanja, srednjega in dolgega razvejanja in nujno avgustovske kolekcije. Uspejo si pridobiti moč in okus, potreben za soljenje. Poleg tega imajo veliko več vseh vrst koristnih snovi. Če vam v tej sezoni ni uspelo s čebeljimi oprašenimi kumarami, lahko namesto tega uporabite partenokarpne hibride, vendar ne bodo tako hrustljavi in ​​škripajo na vaših zobeh.

Od čebeljih opraševalcev imam najraje hibride Osebje, Klet, Sodi kumar, Fontanel, Žerjav, iz partenokarpika - Goosebumps, Tašča, Zet.

Majhno, a zelo pomembno pojasnilo: kumare, ki jih boste pobrali, morajo biti s črnimi trni. Vendar jih ne bi smeli zaraščati ali imeti velike semenske komore. Številni vrtnarji hvalijo plodne partenokarpne hibride - Herman in Pogum. In čeprav so se izkazali za uporabo ne samo v svežih solatah, ampak tudi v začinjenih marinadah, niso primerni za soljenje. Tako smo se odločili za izbiro surovin, zdaj je čas, da se premaknemo na kuhanje.

 • Kumarice vložene kumarice - ne hodite čez polje ali kako nabirati prave sodčke kumare 8Kumarice vložene kumarice - ne hodite čez polje ali kako nabirati prave sodčke kumare 9

  Najboljše vložene kumare

  Katere kumare so najboljše za konzerviranje, preberite v našem gradivu.

Priprava in izbor začimb

Kumarice vložene kumarice - ne hodite čez polje ali kako nabirati prave sodčke kumare 10

Kozarce in začimbe temeljito operemo, kumare pa namočimo v hladni vodi za 6-8 ur. Ta preprosta tehnika jih bo naredila bolj elastične in hrustljave. Ne svetujem sterilizacije bank pred jezičkom, ker menim, da je to izguba časa. Navsezadnje kumare in začimbe težko rečemo sterilne, celo v leseno jih polagamo preprosto v roko. Zakaj bi se vložili dodatni napor?
Kar pa se tiče začimb, zakaj torej podjetne gospodinje ne dajo v kozarec! Uporabljamo peteršilj, lovans, koriander in celo baziliko! Skuhali bomo tradicionalno predjed, kjer naj bi imela kumara vonj in okus kumare, ne kavkaške adjike.

Če govorimo o hrastovih listih ali lubju, zavitih v gazo, jih tudi v svojem receptu ne uporabljam, saj na začetku izberem surovine, ki ne potrebujejo dodatnega "pritrjevanja". 

Kumarice vložene kumarice - ne hodite čez polje ali kako nabirati prave sodčke kumare 11

Preveč začimbe lahko ubije okus.

Potrebovali bomo: dišavne dežnike koperja, česen, ribezov list in češnje. Nekdo ne mara listov ribeza, nekdo ne mara češenj, a brez njih okus, o katerem govorim, ne bo deloval. Da začimbe ne prekinejo arome, je bolje, da z njimi ne pretiravamo. Potrebovali jih boste malo - dobesedno 3 liste za en 3-litrski kozarec. V tem primeru zlahka storite brez peteršilja in grenkega popra. 

Če želite, dodajte vejico pehtrana in bodite prepričani - ne le listi, temveč tudi majhen košček hrenove korenine.

Koper - samo 3 dežnike (en velik in dva manjša). Bodite previdni s česnom, ker naj ga ne bo preveč..

Olupljene kumare - ne hodite čez polje ali kako nabirati prave sodčke kumare 12

Da česen prepreči, da bi se v kozarcu začel obarvati modro, narežite njegove stroke

Na dno pločevinke dajte začimbe, nato pa nadaljujte s polaganjem kumar. Sadje razporedite navpično. Ni le veliko bolj priročno, ampak tudi, ne bodite presenečeni, okusnejši. Na vrh položite list hrena ali grozdja.

 • Kumarice vložene kumarice - ne hodite čez polje ali kako nabirati prave sodčke kumare 13Kumarice vložene kumarice - ne hodite čez polje ali kako nabirati prave sodčke kumare 14

  Vrt pikantnih zelišč - dišeč vrt na mestu

  7 dišečih rastlin za vaš vrt.

Kako narediti kumarico

Kumarice vložene kumarice - ne hodite čez polje ali kako nabirati prave sodčke kumare 15

Nato nas sprejme za slanico. Za svoje kumarice uporabljam vodo izključno iz vodnjaka. Filtrirano vodo lahko vzamete neposredno iz pipe. Ne vrejte in ne stojite. Glavna stvar je, da je voda, s katero prelijete kumare, hladna.

Kumare dobro absorbirajo vodo, zato slanico pobirajte z maržo. Tako, da se razlije iz pločevinke. Prepričajte se, da so vse kumare pokrite s tekočino. Uporabljam sol, vložene, grobe, vendar ne preveč temne. Ne priporočam pa jemanja jodirane soli.

Olupljene kumare - ne hodite čez polje ali kako nabirati prave sodčke kumare 16

Za obdelovance uporabite grobo sol

2 žlici na 1 liter vode sol brez hriba. In nobenega drugega načina! Če zaužijete več - izgubili boste odtenke okusa, manj - ne boste mogli doseči želene kislosti.

Vlijte kozarce za vložene kumarice in pustite, da zorijo 3-4 dni. V tem času občasno preglejte pločevinke in odstranite peno, ki je nastala med fermentacijo. Čez nekaj časa slanico odcedite iz pločevinke v lonce in zavremo.

Nikakor ne izpirajte kumar samih in poleg tega ne vrejte! Tako ohranite okus svojih kumaric.

Takoj, ko slanica začne vreti, jih napolnite s pločevinkami kumare, nato posode čim prej zaprite s tesnjenimi pokrovi. Če ne boste hranili tesnil v baterijah za centralno ogrevanje, bodo ti stali zelo dolgo.

Mnoge gospodinje namesto pločevink iz kositra uporabljajo zaprte plastične pokrove, predhodno sterilizirane v vreli vodi. Če sledite njihovemu zgledu in naredite vse, kar je pravilno, potem povečajte rok trajanja kumaric na dve do tri leta.

To je pravzaprav vsa modrost. Rolaste pločevinke čez noč zavijte v odejo in jih nato preuredite v klet. Zdaj morate samo počakati na pravo priložnost, da vzamete vzorec.

Kisane kumare - klasična hladna predjed, ki je enako primerna tako na praznovanju kot na vsakodnevni družinski večerji. Poskusite ga kuhati po našem receptu in seveda ne pozabite povedati o tem v komentarjih.

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti