Bazen v državi - vsi prednosti in slabosti

Bazen pri koči - vsi prednosti in slabosti 1

Hiša je zgrajena na poletni koči. Večja gradbena dela so zaključena. Vrt je že začel roditi sadove in vrt je vesel žetve. Ampak nenadoma sem si za dušo želel nekaj drugega. In v državi se je pojavila želja, da bi naredili bazen. Se splača? Poskusimo to ugotoviti.

Spor med podporniki in nasprotniki ureditve bazena v poletni koči že dolgo ni prenehal. Vsaka od strank poda svoje argumente. Poglejmo si prednosti in slabosti.

Proti bazen v državi

S kakšnimi težavami se bo kdo soočil, ki se bo odločil urediti bazen na poletni koči??

1. Majhno območje

Bazen pri koči - vsi prednosti in slabosti 2

Razpoložljivost prostega prostora. Na standardni parceli na 6 hektarjih morate postaviti hišo, gospodarske objekte, vrt in zelenjavni vrt. Imate dovolj prostora za bazen??

2. Shramba v bazenu

Bazen v državi - vsi prednosti in slabosti 3

Bazeni so na voljo v različnih vrstah: napihljivi, okvirji, stacionarni itd..

 • Bazen v državi - vsi prednosti in slabosti 4

  Če se odločite za izbiro bolj zanesljive zasnove - stacionarnega bazena, potem bodite pripravljeni na druge težave. Ureditev takšnega rezervoarja ni lahka naloga. Ni verjetno, da bi se tega lahko lotili sami. Toda tudi če najamete strokovnjake, vas to ne bo rešilo skrbi. Najprej morate izkopati jamo. In to je titansko delo, ki prav tako stane veliko denarja. Drugič, težavo morate rešiti z izkopanimi tlemi. Bomo ga morali premakniti na drug rob mesta ali ga v celoti odstraniti.

  4. Velika poraba vode  Bazen pri koči - vsi prednosti in slabosti 5

  Količina vode, ki je potrebna za napolnitev, je odvisna od bazena, ki ga izberete. Na primer, z dolžino 4 m in širino 2,5 m boste potrebovali 20 kubičnih metrov vode, da napolnite dva metra globok bazen. In toliko vode bo treba vliti vanj več kot enkrat na sezono. Izkaže se, da užitek ni poceni. Strinjate se, da boste plačali za to?

  5. Kje odvajati bazensko vodo?

  Bazen pri koči - vsi prednosti in slabosti 6

  Vendar se težave tam ne končajo. Čas mineva in to vodo morate izliti iz bazena. Postavlja se vprašanje: kam postaviti to maso vode? Dobro je, če imate spodaj parcelo z naklonom in prostim ozemljem. Potem bo voda samo tekla tja. Kaj pa, če je parcela ravna ali pod zemljo sosedov? Eden od načinov za rešitev težave je, da vodo nalijete v delih, tako da se počasi absorbira v tla. Vendar pa vam bo vzelo veliko časa.

  6. Vzdrževanje bazena

  Bazen pri koči - vsi prednosti in slabosti 7

  Torej, bazen je nameščen, voda je poplavljena. In zdaj se pojavlja ena največjih težav lastnikov lastnega rezervoarja - vzdrževanje bazena. Če nalijete vodo in pozabite nanjo, boste čez nekaj časa namesto bazena z bledo modro vodo našli ribnik z žabami in specifičnim vonjem. Kaznili boste zaradi svoje brezbrižnosti.

 • Bazen pri koči - vsi prednosti in slabosti 8
  Če se odločite zanemariti ta predmet in ne pustite pravočasno, boste morali sprejeti drastične ukrepe - popolnoma izprazniti vodo, očistiti in napolniti rezervoar.

  7. Zaščita bazena pred naplavinami

  Bazen v državi - vsi prednosti in slabosti 9

  Pospeši cvetoči odpadki, ki letijo od vsepovsod. To so listi, veje in trava ter različne žuželke. Torej, bazen morate zaščititi pred takšno umazanijo. Teta ali prevleka bodo pomagali. Neprijetnost je, da morate stalno pokrivati ​​bazen, nato pa odstranite zaščito. Če tega ne storite, bo treba smeti očistiti z mrežo ali z rokami. Čeprav so seveda v primerjavi s prejšnjimi težavami to le rože.

  8. Nizka temperatura vode

  Bazen pri koči - vsi prednosti in slabosti 10

  V razmerah srednjega pasu z njegovimi nizkimi nočnimi temperaturami je precej težko segreti celo en meter in pol vode. Zaradi tega boste najverjetneje morali vodne postopke izvajati v ne zelo udobni vodi..

  9. Kratek čas uporabe

  Bazen pri koči - vsi prednosti in slabosti 11

  Bazen je užitek le za poletne mesece. In če odštejete vse deževne in / ali hladne dni od treh mesecev poletja, se izkaže, da lahko kopalnico uporabljate le mesec ali dva na leto. Preostali čas bo brez mirovanja. Bazen pa morate služiti v vsakem vremenu. Tako je tudi igra vredna sveče?

  Prednosti bazena v državi

  Če že nameravate opustiti ureditev bazena v državi, počakajte malo! Konec koncev ima ta ideja svoje pozitivne vidike..

  1. Kaj bi lahko bilo bolj pomembno od sreče otrok?

  Bazen pri koči - vsi prednosti in slabosti 12

  Vaši otroci bodo veseli, če kupite bazen. Dejansko v majhnem bazenu številne zgoraj opisane težave takoj izginejo. V njej se voda hitreje segreva in jo je veliko lažje spremeniti, namestitev pa ne zahteva nobenih vlaganj.

  2. Bazen na pobočni parceli

  Bazen pri koči - vsi prednosti in slabosti 13

  Če imate olajšavo, nekatere težave izginejo same od sebe. Najboljši kraj za bazen je vrh parcele. Višja je temperatura zraka, od tam pa je lažje odtekati vodo.

  3. Poceni bazen - manj težav

  Bazen pri koči - vsi prednosti in slabosti 14

  Nekateri svetujejo nakup poceni bazena. Nakup poceni bazena vam lahko olajša življenje. Ni treba posebej skrbno paziti, saj je to sezona pridobitev. Eno poletje so ga odpeljali - in vrgli stran.

  4. Malo "morje" na dvorišču

  Bazen pri koči - vsi prednosti in slabosti 15

  Vsi nimajo možnosti iti na morje. Ni povsod v bližini reka ali jezero. In če si življenja ne morete predstavljati brez vode, je bazen edina priložnost, da plavate in si vzamete dušo. Zaradi tega bi jih morali dobiti. Vse, kar potrebujete, je, da redno upoštevate pravila za nego bazena. Potem vam bo prineslo več veselja kot težav.

  Preden se lotite tako resne zadeve, kot je urejanje bazena, morate to vprašanje preučiti z vseh strani. Upamo, da vam bo članek pomagal sprejeti pravo odločitev.. 

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti