Kuhanje krompirja v mikrovalovni pečici

Kuhanje krompirja v mikrovalovni pečici 1

Kako pečemo krompir v mikrovalovni pečici

Kuhanje krompirja v mikrovalovni pečici je hitro in enostavno. Morate ga samo oprati, dati v kamero in počakati na nastavljeni čas. Kaj pa če skuhate kaj bolj zanimivega?

  1. Na primer, pečemo krompir, kot ogenj. Na žalost lahko ustvarite samo privid. Da, navzven in po okusu, bo tako, kot če bi ga ravnokar spravili iz ognja. Ampak ona ne bo imela tistega očarljivega okusa kresa. Pečen krompir a la "In Ash" je treba kuhati na krožniku, pri čemer nastavite način "Combo", v katerem hkrati delujejo mikrovalovne pečice, ki pripravljajo gomolj od znotraj, in žar, ki ga ocvrti od zunaj. Po 8 minutah dobite dišečo jed, pokrito v hrustljavo hrano.
  1. Želite kaj slanega? Pokazali vam bomo, kako kuhati pečen krompir s sirom. Temeljito oprane gomolje (po možnosti enake velikosti za kuhanje hkrati) posušimo, nabodemo z vilicami in pošljemo, da se pečejo na krožniku. Medtem v posodo vtremo sir, malo masla, dodamo sesekljano zelenico, čebulo, začimbe in česen, ki ga prelijemo skozi stiskalnico. Končni krompir previdno narežemo na polovico ali četrtino, vendar ne v celoti. Sirni nadev damo na sredino in ga pečemo še 2-3 minute. Vroči sladoled je postrežen z zelenjem do mize.

Kuhanje krompirja v mikrovalovni pečici 2

Jedilne mikrovalovne pečiceNič manj okusen je krompir s harmoniko v mikrovalovni pečici. Pripravljen je zelo enostavno. Olupljene gomolje je treba narezati na rezine, vendar ne v celoti. Izkaže se nekakšna harmonika. Med rezine postavite kos klobase ali slanine (to je), sira in rezine paradižnika. Ostaja samo, da se namažemo z oljem in pošljemo v mikrovalovno pečico, da se peče, dokler ne kuhamo. Namesto olja lahko uporabite preliv iz česna, rastlinskega olja, soli in popra, ki ga prehajate skozi stiskalnico.

Druga možnost za okusno kuhan krompir je jed s pokrovčkom sira. Olupljen krompir narežemo na rezine ali rezine, kot želite, in razporedimo po vrstah v toplotno odporno posodo. Solite, poprajte in obložite z naribanim sirom. Jed kuhamo, dokler krompir ni mehak, sir pa hrustljav.

Kuhanje krompirja v mikrovalovni pečici 3

Kaj še lahko kuhate okusno
Mikrovalovna pečica seveda ni pečica, vendar lahko v njej naredite tudi zelo okusne jedi. In izdelkov ni treba predhodno pripraviti do polovice. Na primer, enolončnica v mikrovalovni pečici se kuha hkrati z mesom.

Za pripravo jedi je potrebno približno 0,35 kg piščanca, 2-3 čebule, 5 krompirja in sira. Vse je odvisno od velikosti posode, v kateri boste izdelovali. Lahko uporabite drugo meso. Torej, fileje narežite, narežite na rezine in rahlo premagajte.

V globoko ognjevzdržni posodi so na dnu položeni "kotleti" (lahko v dveh vrstah, samo v šabloni), na vrhu pa čebula, razrezana v kroge. Naslednja vrsta je narezan krompir. Lahko naredite "enonadstropno" postavitev, lahko pa dvonadstropno. Toda rezervoar je treba napolniti skoraj do vrha. Na vrh s kislo smetano ali majonezo in naribanim sirom.

Ne pozabite na sol, poper. Zalijemo z malo vode ali juhe, pokrijemo in pošljemo v mikrovalovno pečico za 20 minut, pri čemer nastavite moč na 800 enot. Čez čas preverite pripravljenost krompirja in mesa, nasekljanega z vilicami. Če je vlažna, čas povečajte za nadaljnjih 5 minut. Končni korak je, da jed pečemo brez pokrova, tako da sir pridobi okusno skorjo.

In to niso vsi recepti za kuhanje krompirja v mikrovalovni pečici. Na primer, gomolje lahko narežete na rezine, jih položite v pekač, dodate svoje najljubše začimbe, prilijete malo olja, zavežete, pretresite in pečete, dokler ne pripravite. In lahko odrežete sredino v klinčkih, nadevate z mesom, damo v posodo in pošljete, da se peče 20 minut, dokler ni popolnoma kuhana. Če imate žar, lahko krompir ocvrte, tako da je na vrhu rožnato. Z eno besedo, vse kulinarične jedi so vam podvržene.

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti