5 Vrst rib, ki jih je mogoče na žaru

5 vrst rib, ki jih je mogoče na žaru 1

V poletni sezoni si resnično želim kuhati na svežem zraku. Kebabi, zrezki, zelenjava in seveda ribe. Ugotovite, katere ribe je mogoče na žaru.

Meso na žaru je zelo preprosto - samo ga marinirajte in na žaru naribajte na oglje. Z ribami je vse skoraj enako, le malo bolj zapleteno. Niso vse vrste rib primerne za žar na oglju. Ponujamo vam seznam rib, ki je najbolj primeren za žar..

1. Losos

5 vrst rib, ki jih lahko na žaru 2Losos je idealna riba za peko na žaru. Losos lahko kuhamo v obliki filetov ali navadnih kosov s kostmi. Pri cvrtju na zelo visoki vročini losos ohrani svojo aromo in sočnost. Najbolje je, da ribe ocvremo na premogu cedrovega lesa, tako da se izkaže s prijetno aromo.

2. Snapper ali brancin

5 vrst rib, ki jih lahko na žaru 3

Sea brancin je odlična riba z okusnim belim mesom. Najbolje je, da ga prepražite celega, potem se bo izkazalo zelo sočno. Morski branc se ocvrti veliko bolje kot druge nežne ribe, kot sta drozdnica ali tilapija..

3. Dorado
5 vrst rib, ki jih lahko na žaru 4

Ta riba je priljubljena v kuhinjah mnogih držav Sredozemlja. Dorada ima zelo nežno meso in prijeten morski okus. Kuha se na žaru, predhodno posuta z žajbljem, baziliko ali rožmarinom..

4. Tuna

5 vrst rib, ki jih lahko na žaru 5

Tuna na žaru je enaka klasika kot goveji zrezek. Riba s tuno na žaru je zelo sočna, hranljiva in nežna. Ribo lahko postrežete z limono ali različnimi domačimi omakami. Najprimernejša od njih je koper-kumara.

5. Mečarice

5 vrst rib, ki jih lahko na žaru 6

Ta riba pri nas sploh ni priljubljena, iskanje v trgovinah pa ni ravno preprosto. Vendar se vsaj enkrat privoščite tako eksotičnim stvarem. Meso mečarice je gostejše od mesa večine drugih rib, zato je idealno za kuhanje na oglju. Priprava mečarice je zelo hitra in enostavna. Za marinado je najbolje uporabiti omako teriyaki, sojino omako, vinski kis, sveže stisnjen limonin sok, solatni preliv, paradižnikovo omako ali kečap. Ribo lahko kuhate brez marinade, le da jo potresete z začimbami in aromatičnimi zelišči.

Pripravil spletno mesto www.thekitchn.com

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti