Kolikšen je davek na stavbe na poletni koči

Kolikšen je davek na stavbe na poletni koči 1

Ste vesel lastnik poletne koče, ki je zakonito registriral vse stavbe s površino več kot 50 kvadratnih metrov, vendar še vedno ne razumete, kako se oblikuje davek za vse te bivalne prostore, poletne kuhinje, garaže, kopalnice in lope? Zberi jo skupaj.

Stanovanjski objekt, ki se nahaja na zemljiški parceli, predvideni za podružnico, poletna hiša, vrtnarjenje in vrtnarstvo, pa tudi nestanovanjski prostori, ki se nahajajo tam (imenujejo jih tudi "gospodarska poslopja"), so predmet obveznega davka na nepremičnine.

Davek vam ni treba plačevati samo, če je površina stavbe manjša od 50 kvadratnih metrov in je samo stanovanje lastnika.

Kako se izračuna davek na nepremičnine

Kolikšen je davek na stavbe na poletni koči 2Torej Zvezna davčna služba Rusije izračuna davek na nepremičnine za stavbe na poletni koči za posameznike po formuli:

Davek na nepremičnine = (katastrska vrednost - odbitek davka) * velikost lastniškega deleža * davčna stopnja

Popolno katastrsko vrednost predmeta od 1. januarja leta, ki je davčno obdobje, lahko na zahtevo poiščete na spletni strani Enotnega državnega registra nepremičnin.
Če še vedno niste uspeli pripeljati svojih stavb do Rosreestr, vam svetujemo, da za to nujno poskrbite, sicer se boste soočili z resnimi globami.

 • Kolikšen je davek na stavbe na poletni koči 3

  Znižana davčna stopnja za stavbe na poletni koči se upokojencem plačuje v primeru, da so hkrati onemogočeni.

  Takšni poletni prebivalci ne smejo plačati davka na nepremičnine za hišo (katerega koli območja in za kakršen koli namen - stanovanjsko ali nestanovanjsko!), In za drugo gospodarsko poslopje s površino, ki ne presega 50 kvadratnih metrov, če obstajajo v vrtnih združenjih.

  Poleg tega imajo upokojenci možnost, da izberejo, katerega predmeta ne bodo mogli plačati, zato lahko izberejo najdražjo nepremičnino in pri tem prihranijo..

  Kolikor je nenavadno, kopalnica na poletni koči ni „kmetijska stavba“, zato lahko zanjo uporabimo povišano davčno stopnjo (0,5 namesto 0,3)..

  Če upravičenec ne more natančno določiti svoje lastnine po kategorijah, se mora obrniti na davčne organe z vsemi dokumenti, ki potrjujejo vrsto spornega predmeta. Davčni organ mora ponovno izračunati davek po znižani davčni stopnji in poslati njegov znesek kot del enotnega davčnega obvestila.

  Upamo, da vrnitev v poletno kočo po zimskem premoru ne bo izzvala vprašanj in spornih situacij.

  Katere druge novosti nas čakajo v doglednem času, preberite v članku

  Nov zakon za poletne prebivalce - kaj naj ruski vrtnarji pričakujejo v letu 2019.
Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti