Jagodni pire s sladkorjem za zimo

Jagodni pire s sladkorjem za zimo 1

 • Čas kuhanja:10 min
 • Porcije na posodo:6
 • Vrsta posode:Praznine
 • Kuhinja:Domov
 • Zahtevnost:Za začetnika

Ko enkrat poskusite, boste to vedno naredili. Pred vami ne morem skriti tega okusnega recepta, predlagam vam, da poskusite zamrzniti jagode s sladkorjem za zimo v zamrzovalniku. To je neverjetno okusna sladica, ki bo všeč odraslim in otrokom katere koli starosti. V zamrzovalniku se dolgo ne bo zadrževal. Nekateri temu pravijo surova marmelada. Iz imena se okus in aroma ne spreminjata.

Pojdite na trg dišečih, sočnih, zrelih jagod, kupite pravo količino in naberite različne dobrote za zimo, vendar ne pozabite zaužiti veliko sveže hrane, preden začnete sezono obiranja, saj vitaminov sredi sezone ni mogoče nadomestiti z nobenim obiranjem v prihodnosti..

In za tiste, ki imajo svojo posteljo iz tega dišečega jagodičja, samo zavidam. Konec koncev lahko uživate sveže vitamine vso sezono, čeprav je zelo kratek.

Ali je mogoče

Veliko ljudi mi postavlja to vprašanje. Z zaupanjem bom na glas rekel, da je možno in celo pozimi morate jagode s sladkorjem zamrzniti v zamrzovalniku. Dejansko takšni pripravki (zelenjava, sadje, jagode in zelenice) zadržijo 95 vitaminov. Upoštevajte recept, ne obžalujte.

Jagodni pire s sladkorjem za zimo v zamrzovalniku

Svetujem vam, da pire pripravite in vanj dodate pravo količino sladkorja. Ne računajte na to, da pozimi potem, ko boste pire odmrznili, lahko dodate po okusu, okus prilagodite pozneje in dodate več sladkorja. Zagotavljam vam, da vam na ta način ne bo uspelo slastno. Ne verjemite, poskusite kuhati dve porciji s sladkorjem in brez in se prepričajte iz lastnih izkušenj.

Za tiste, ki želite takoj narediti okusno in prav, tukaj je čudežni recept.

Sestavine • Jagoda - 1 kg;
 • Sladkor - 1 žlica.

Kako kuhati

Količina sestavin, ki sem jo navedel, je približna, saj jo lahko naredite po svojem okusu in iz katere koli količine.

Jagodni pire s sladkorjem za zimo 2 Operite jagode iz prahu in umazanije, raztrgajte zelene ponjave.
Jagode morajo biti zrele, ne poškodovane, gnile jagode je treba zavreči.

Jagodni pire s sladkorjem za zimo 3 Vse zložite v primerno posodo: ponev ali globoko posodo. Dodajte sladkor.

Zimski jagodni pire s sladkorjem 4 S pomočjo drobljenja, pire. Vse sem zmel v mešalniku. Ampak letos sem se odločil, da poskusim z dedkovo metodo, všeč mi je bilo veliko več.

Konec koncev, ko naletijo koščke jagod, se izkaže veliko okusnejše.

Zimski jagodni pire s sladkorjem 5 Vzamemo čiste plastične vrečke, damo v skodelico ali majhno posodo, na način, kot je prikazano na fotografiji.

Zimski jagodni pire s sladkorjem 6Tam nalijte dobljeni pire.

Jagodni pire s sladkorjem za zimo 7 Vezati vrečko in poslati v zamrzovalnik.

Ta obdelovanec imam shranjen do pomladi, okus je odličen. Res je, spomladi je ostalo le še 2-3 zavojčka, porcija približno 0,5 litra. In naredim 1-2 vedra na tako čudovit, a ne težaven način. Družina je velika, zato se vse poje zelo hitro.

Kaj shraniti

Kot vidite, sem uporabil navadne, čiste celofanske (polietilenske) vrečke, v katerih so običajno shranjene žitarice, sladkarije, piškoti. Mnogi bodo rekli, da je to neprijetno, med shranjevanjem se bodo raztrgali, jagodni pire pa le plava ven. Ampak to že prvo leto ne delam na ta način in s tem maksimalno uporabim ves prostor zamrzovalnika. Praznine se tesno prilegajo skupaj, napolni celoten pladenj. Če pa vas nisem prepričal, jih lahko zamrznete na tako preproste načine po svoji izbiri:

 1. plastična steklenica - vanjo vlijemo končni pire, zapremo s plutovino in damo v pladenj zamrzovalnika. Glasnost je lahko poljubna. Pomanjkljivost je, da morate odmrzniti celotno steklenico. In lahko pojeste celoten obdelovanec v 2-3 dneh? Mesto v zamrzovalniku se ne uporablja racionalno, med steklenicami je zračni prostor.
 2. V plastičnih skodelicah.
 3. V pladnjih za hrano s pokrovom, različne prostornine.
 4. V cupcake ali ledenih pločevinkah - to je primerno za tiste, ki pridelujejo v majhnih količinah.Zimski jagodni pire s sladkorjem 8

Kako odmrzniti

Zelo preprosto je, iz zamrzovalnika dobimo pravo količino, ga damo na krožnik in pošljemo v hladilnik, jagode bodo čez noč samo odmrznile. Nato jih iz vrečke stisnite v globoko posodo in jejte. To je mogoče hitreje storiti pri sobni temperaturi..

Ne priporočam odmrzovanja v mikrovalovni pečici.

Kaj vložiti

In tukaj je vse odvisno od vaše domišljije in kulinaričnih sposobnosti. Tu je nekaj primerov tega, kar predlagam, da združim ta okusen jagodni pire:

 1. s palačinkami;
 2. s palačinkami;
 3. s pite;
 4. s kislo smetano - v skodelici zmešajte, dobite domač jogurt.
 5. s skuto - tako kot prejšnja različica je otrokom res všeč.

Moja družina preprosto obožuje to poslastico. Ja, in več koristi kot marmelada, zamrzovanje jagod s sladkorjem za zimo v zamrzovalniku pa sploh ni težko.

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti