Katere gobe lahko gojimo umetno

Katere gobe lahko gojimo umetno 1

Za ocvrtje gob ali kuhanje dišeče juhe ni treba nositi gumijastih škornjev in dežnega plašča ter se odpraviti v gozd na "tihi" lov.Gob "čiščenje" v obliki polic lahko uredite v svoji kleti, glavna stvar je vedeti, katere gobe je mogoče umetno gojiti. Izvemo, katere sorte se zlahka gojijo doma, so nezahtevne in imajo odličen okus.

Katere gobe se gojijo umetno

Gobe ​​v tleh

  • Prstan. Goba, ki spominja na škrlat. Gojijo ga v škatlah, plastičnih vrečkah in na prostem, kot zelenjava na vrtu. Okus obroča ni slabši od šampinjonov.
  • Šampinjoni. Okusna goba, gojena v domačem in industrijskem obsegu. Ima odlično aromo in je cenjen zaradi svojega odličnega okusa. Uporablja se za kuhanje v mnogih jedeh: predjedi, solatah, vročih jedeh, omakah itd. Gobe gojijo v vrečah in zabojih..

Uporabni članek: "Kako gojiti šampinjone doma"


Katere gobe lahko umetno gojimo 2
Šampinjone gojijo v vrečah in zabojih.

Lesne gobe

  • Ostriga goba. Priljubljena goba, enostavna za gojenje in zato idealna za začetnike v gojenju gob. Nezahtevna goba ostrig daje velike donose, je odporna na patogene bakterije, odličen okus in dokaj dolg rok trajanja. Gojene na konoplji, hlodih ali v plastičnih vrečkah.
  • Shiitake. Zdravilna goba je antioksidant (uporablja se pri zdravljenju raka) z izvrstnim okusom. Goji se na različnih podlagah in lesu. Če morate gojiti zdravilno gobo, bo potreboval pravi micelij, ki ga ni treba izbrati, - japonsko ali kitajsko pridelavo.
  • Zimska medena agarica. Dragocena hranljiva goba, ki se ne boji mraza (lahko zraste pri temperaturi 1-2 ° C) in ima čudovit okus in aromo. Gojene v kleteh na lesu in različnih podlagah.

Zdaj, ko veste, katere gobe je mogoče umetno gojiti, se lahko varno vključite v vrsto pridelovalcev gob in z lastnimi rokami gojite svoje najljubše gobe.!

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti