Kuhanje enolončnic s svinjino in zelenjavo

Kuhanje enolončnic s svinjino in zelenjavo 1

Možnosti kuhanja mesnih in krompirjevih enolončnic

Klasična različica kuhanja vključuje praženje svinjskega mesa v rastlinskem olju in nato pripravljenost do pripravljenosti s kuhanjem v vodi in rastlinskem soku. Če želite, lahko meso pred cvrtjem malo marinirate ali dodate sveže začimbe v ponev 3-5 minut pred skorjitvijo.

Za kuhanje svinjske enolončnice je priporočljivo uporabljati samo sveže sestavine: odtaljeno meso bo med enolončnico zavrelo in postalo brez okusa, zelenjava ali zelišča, shranjena v hladilniku, pa bodo izgubila aromo. Papriko z mesom in krompirjem odlikujejo izvrstne organoleptične lastnosti, ki jih dosežemo le s pravilnim postopkom kuhanja in uporabo kakovostnih izdelkov.

Bodite pozorni! Da bi jed ohranila potrebno konsistenco in okus, je treba upoštevati vrstni red polaganja sestavin in čas kuhanja. Zaradi pomanjkanja spretnosti za kuhanje večkomponentnih jedi je priporočljivo kuhati enolončnice z mesom v počasnem kuhalniku - to bo preprečilo vrenje zelenjave in svinjine.

Kuhanje enolončnic s svinjino in zelenjavo 2

Enolončnica s krompirjem in mesom: splošna načela kuhanja

Za kuhanje prave enolončnice s krompirjem potrebujete:

 • Sveža svinjska kaša - 300-350 g;
 • Krompir - 400 g;
 • Čebula - 50-70 g;
 • Sladka voda - kozarec;
 • Česen - par klinčkov po okusu;
 • Rastlinsko olje (poljubno po okusu) - 2-3 žlice;
 • Korenje - 100 g;
 • Sveže zelenice - za okras;
 • Lovorjev list, sladkor, sol in poper.

Svinjsko meso večkrat speremo s tekočo hladno vodo, nato odcedimo tekočino in narežemo na majhne koščke, potem ko odrežemo maščobo. Debelina rezin mesa mora biti približno 2-3 cm. Med kuhanjem bo izdelek izgubil vlago in zmanjšal velikost.Nato na vročo ponev vlijemo rastlinsko olje in prelijemo pripravljeno meso. Frite na vse strani, občasno mešajte, do zlato rjave barve. Nato izdelek odstranite iz ponve in prestavite v kotlo ali ponev z debelim dnom.

Bodite pozorni! V času praženja mesa vam bo uporaba različnih vrst rastlinskega olja omogočila, da se poigrate z okusno paleto izdelka. Za cvrtje je priporočljivo uporabljati naravno sveže olje, ki zagotavlja varnost arome in nasiči mesno enolončnico z maščobnimi topnimi vitamini..

Kuhanje

Solite ocvrto meso in dodajte začimbe po okusu, obilno mešajte, nato postavite na ogenj, v posodo nalijte vodo - tekočina naj rahlo pokrije meso. Meso kuhamo do vretja, potem ko se ogenj zmanjša: voda naj rahlo grgra. Posodo pokrijemo in pustimo, da se duši.

V tem času čebulo drobno nasekljamo in prepražimo v segreti ponvi, skupaj z narezano maščobo, ki je ostala po svinjini. Pomembno je, da čebulo ocvrte do zlate rjave barve in jo dodate v lonec z enolončnico, dokler zelenjava ne izgubi trdne strukture. Nato olupite korenje, narežite na majhne kocke in dodajte k enolončnici.

Pražite svinjsko obaro, dokler meso ni mehko in ga prebodite z vilicami. Obenem, ko počasneje jed doseže standard, meso bo sočnejše. Medtem ko se peče enolončnica, morate krompir sprati in olupiti, nato pa ga narezati na srednje velike kocke. Meso dodamo v ponev, dodamo malo vode in pustimo, da dušimo še 10-15 minut.
V času polpripravljenosti krompirja je treba v ponev dodati drobno nasekljano zeleno, sesekljan česen in paradižnikovo pasto. Nato je treba enolončnico z mesom in krompirjem pripraviti, da neprestano meša. Preden postrežete, je treba pustiti, da jed vzhaja nekaj minut, da razkrije aromo začimb in česna.

Pomembno je vedeti! Končni kulinarični izdelek lahko postrežemo kot samostojno jed, pa tudi v sozvočju z domačimi kumaricami ali svežimi zelenjavnimi solatami. Cikel popolne priprave mesne in krompirjeve enolončnice bo trajal približno eno uro - v primeru pomanjkanja časa je priporočljivo kuhati mesno enolončnico v počasnem kuhalniku.

Kuhanje enolončnic s svinjino in zelenjavo 3

Recept za mesno enolončnico s krompirjem v počasnem kuhalniku

Če želite kuhati enolončnice krompirja in mesa v počasnem kuhalniku, ne izgubljajte časa za cvrtje mesa - naprava bo sama opravila potrebno toplotno obdelavo in prihranila čas. Poleg tega pri kuhanju v večnamenskem kuhalniku ni potrebe po nenehnem mešanju izdelkov, kar vam omogoča, da se sami ne ukvarjate s poslom, ne da bi se bali možnosti kurjenja posode..

Za kuhanje enolončnice v počasnem kuhalniku boste potrebovali:

 • Svinjska kaša - 400-500 g;
 • Krompir - 500 g;
 • Korenje, paradižnik, beli poper - 250 g;
 • Čebula - 200 g;
 • Par strokov česna;
 • Začimbe in zelišča po okusu.

Krompir je treba oprati in posušiti s papirnatimi brisačami, nato ga olupiti in narezati na rezine. Meso je treba očistiti maščobe, odstraniti tudi žile in kosti, nato pa tudi izperiti in posušiti.

Papriko, paradižnik in korenje očistimo iz semen in pecljev, operemo in narežemo na majhne kocke. Vtrite čebulo, drobno sesekljajte česen in sveža zelišča.

Po zaključku pripravljalnih postopkov je treba vse sestavine položiti v počasen štedilnik, zapreti pokrov in pritisniti ventil za zagon pare. Priporočljivo je, da jed kuhate tako, da na napravi izberete program »meso« in nastavite timer za 23-25 ​​minut.

To je zanimivo! Kuhanje svinjske enolončnice v počasnem kuhalniku vam omogoča, da zmanjšate energijsko vrednost izdelka tako, da zmanjšate količino maščobe, ki je potrebna za pripravo mesa do pripravljenosti. Receptna enolončnica v počasnem kuhalniku se uporablja v meniju za prehrano in zdravljenje.

Pripravljena enolončnica iz svinjine in krompirja vsebuje do 200 kcal, če se kuha na klasičen način, in do 100 kcal v primeru kuhanja v počasnem kuhalniku. Stew ima idealno razmerje med živilskimi elementi, kar zagotavlja hitro absorpcijo hrane s prebavnim sistemom in pojav občutka sitosti. Zaradi enostavnega načina kuhanja in visoke hranilne vrednosti je enolončnica priljubljena po vsem svetu..

Podoben piščančji recept je tukaj.

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti