Pire krompir z mletim mesom

Pire krompir z mletim mesom 1

 • Čas kuhanja:1 ura
 • Porcije na posodo:6
 • Vrsta posode:Drugi tečaji
 • Kuhinja:Domov
 • Zahtevnost:Za začetnika

Slast pire krompir z mletim mesom je odlična ideja za zaposlene, mlade ali novinke gospodinje. Z našim receptom boste pripravili hitro in zadovoljivo večerjo.

Jed je enostavno kuhati, tudi majhna hostesa, ki želi presenečenje zadovoljiti svoje starše, ali študenti, ki morajo kuhati hitro, veliko in poceni, se lahko spopadejo! Recept je zelo preprost, polovica postopka kuhanja je poznana večini.

Količino sestavin lahko po želji spreminjamo, glavna stvar je upoštevati razmerja!!

Mleto meso lahko kupite že pripravljeno (govedina, svinjina, svinjina, piščanec ali njihove kombinacije). Upoštevajte, da bo svinjina maščobna, goveje meso bolj pusto, piščanec pa na splošno prehranski! ).Sestavine

 • Krompir - 500 gr.
 • Mleto meso - 200 gr.
 • Čebula -1 kos.
 • Korenje - 1 kos..
 • Rastlinsko olje - 3 žlice. žlice
 • Sol, poper po okusu.

Kako narediti pire krompir

Pire krompir z mletim mesom 2Pripravite mešano mleto meso, če je bilo zamrznjeno, potem ga je treba odtajati. Pošljite v ponev z rastlinskim oljem in pražite, dokler ni na pol kuhano.

Pire krompir z mletim mesom 3 Vzemite čebulo, ne omejujte domišljije (šalotka, krimsko modra, porrei, čebula), na primer čebulo imam od moje babice. Čebulo olupite, narežite na majhne koščke.
Pire krompir z mletim mesom 4Olupite korenje. Naribajte na grobi graterji. Odložite.

Pire krompir z mletim mesom 5 V ponev dodamo mleto meso, dodamo sol in začimbe ter kuhamo, občasno mešamo, dokler niso vse sestavine pripravljene.

Na pečenko lahko dodate ne samo čebulo in korenje, popolnoma dopolnite seznam sestavin: jajčevci, bučke, buča, beli poper ali paradižnik.

Pire krompir z mletim mesom 6S posebnim nožem za lupljenje zelenjave olupite krompir. Za pripravo veličastnega pire krompirja je primerna škrobnata zelenjava. Med kuhanjem bo postal droben.

Pire krompir z mletim mesom 7 Razrežite na majhne koščke, nalijte hladno vodo, da voda prekrije krompir, kot je prikazano na fotografiji. Zavremo v osoljeni vodi. Lahko kuhamo brez soli, nato pa juho lahko uporabimo za pripravo drugih jedi. In krompir je mogoče soliti po razkuževanju vode.

Pire iz krompirja z mletim mesom 8 Odcedite, pire krompir.

Pire krompir z mletim mesom 9 Pripravljeni pire dodajte cvrtje.

Pire krompir z mletim mesom 10Mesno pečenko zmešajte s pire krompirjem. Po okusu prilagodite sol in poper.

Pire krompir z mletim mesom 11Jed takoj postrežemo. Pire iz krompirja z mletim mesom so najbolj okusni v vroči obliki.

Pire krompir z mletim mesom 12Postrežemo ga lahko s solato iz svežih zelišč, raznovrstno konzervirano zelenjavo.

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti