Ocvrti krompir z gobami iz rogačev s kislo smetano in brez nje

Ocvrti krompir z gobami iz krhljev s kislo smetano in brez 1

Izkušeni nabiralci gob so z našo spletno stranjo delili skrivnost o tem, kako ocvrti soparček s krompirjem. Zdaj je pravi recept na voljo vsem. Aroma divjih gob se odlično ujema s čebulo in krompirjem, pomembno je le vedeti nekaj odtenkov. Običajno se za cvrtje uporablja rafinirano rastlinsko olje, gurmani pa v končno jed dodajo maščobno kislo smetano. Skupni čas kuhanja - 60-70 minut.

Edina pomanjkljivost gredice je zelo kratek rok trajanja, te gobe začnejo gnojiti postopoma po rezanju, zato je treba obdelavo (vsaj namakanje) začeti čim prej..

Sestavine

  • boletus - 400 gramov;
  • krompir - 300 gramov;
  • čebula - 1 kos;
  • rastlinsko olje - za cvrtje;
  • voda - 1 liter (za namakanje gob);
  • citronska kislina - 3 grame (za namakanje);
  • kisla smetana - 200 ml (neobvezno);
  • sol, poper, začimbe - po okusu.

Uporabite lahko poljubne deleže krompirja in drobtine, vendar je zaželeno, da je še 20 do 25 gob, ker po cvrtju vlaga izhlapi in meso se znatno zmanjša v količini.

Recept za boletus, ocvrt s krompirjem1. Sveže gobe sperite s hladno vodo. Zaprite vzorce s črvičkami, gnili klobuki ali nogami (razrežite na dolžino, da preverite). Odstranite zatemnjena mesta.

2. Boleto narežemo na velike koščke, damo v ponev (globoko ponev ali ponev) in nalijemo vodo.
3. Lonec postavite na ogenj. Segrejte do vretja. Na vsak liter vode dodajte 20 gramov soli in 3 grame citronske kisline. Premešanje. Na srednjem ognju kuhamo 5 minut, nato odlijemo vodo in gobe damo v zatičnik.

4. Segrejte ponev z rastlinskim oljem. Boleto pečemo 20 minut na nizkem ognju..

5. Ločeno prepražimo čebulo, narezano na pol obročev, do zlato rjave barve.

6. V gobe dodajte čebulo in krompir, narezan na kocke, kocke ali slamice (rezine predhodno namočite v vodi in posušite na papirnati brisači).

7. Na srednjem ognju pražite 25-30 minut, dokler ni krompir pripravljen, občasno mešajte. Solite in dodajte poper in začimbe 2–3 minut pred koncem. Proti koncu lahko nalijete kislo smetano, nato dobite gobe s krompirjem, ocvrto v kislo smetano.

Če potrebujete zdrobljen krompir s krompirjem, morate šele po mešanju sestavin zapreti pokrov in zmanjšati toploto na minimum, vendar se bo čas kuhanja povečal na 50-60 minut.

Ocvrti krompir z gobami iz krhljev s kislo smetano in brez 2

8. Končno jed servirajte vročo.

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti