Ocvrti krompir s klobaso

Ocvrti krompir s klobaso 1

Za večerjo smo v ponvi ocvrli krompir s klobaso in čebulo, kot v daljnih študentskih letih. Izkazalo se je neverjetno okusno, kot prej. In kako sem lahko pozabila na ta čudovit recept? Po naključju sem se spomnil, ko sem skozi album s fotografijami iskal fotografijo, na kateri sem star 16 let, da pokažem hčer. Naletel sem na fotografijo, kjer v hostlu praznujemo praznik, na mizi pa krompir s klobaso. Brez dvakrat razmišljanja sem šel v kuhinjo, začel kuhati.

Glavna stvar, ki so jo imeli radi otroci in mož. Ne marajo se odmikati od klasične hrane in eksperimentirati. Toda ta recept je opravil test, postal priljubljen za vse nas. Konec koncev so izdelki preprosti, klobas ne potrebujejo veliko, lahko uporabite klobase ali klobase, kuhane ali prekajene klobase.

Lahko se pripravi za zajtrk ali večerjo.Ni razloga, da bi govorili o okusu jedi, le kuhati, poskusiti in se vanj zaljubiti.

Ocvrti krompir s klobaso

Jed ni zapletena, z njo se lahko spoprime celo najstnik.

Sestavine

  • Krompir - 4-6 kosov;
  • Klobasa - 100 g;
  • Čebula - 1 kos .;
  • Rastlinsko olje - 3-4 žlice;
  • Sol - 0,5 tsp.

Kako kuhati korak za korakom recept s fotografijami doma
Ocvrt krompir s klobaso 2 Olupite gomolje krompirja. Operite v vodi.

Ocvrt krompir s klobaso 3 Narežemo na trakove. V ponev vlijemo rastlinsko olje in damo na ogenj. Bolje je uporabiti lito železo ali ponev z debelim dnom. Počakajte, da v njej zavre olje, nato dodajte pripravljen krompir.

Ocvrt krompir s klobaso 4 Medtem morate čebulo olupiti in sesekljati.

Ocvrti krompir s klobaso 5 Dimljena klobasa, narezana na trakove.

Ocvrt krompir s klobaso 6 Krompir prvič premešajte po približno 5 minutah, potem ko ste jih poslali v ponev. Potem bi morali počakati približno isti čas, dodati klobaso in čebulo in spet premešati. Kuhamo, dokler krompir ni pripravljen. Soliti morate, preden ga odstranite s štedilnika.

Med kuhanjem ponev ni potrebno pokriti. Našli boste podrobnejši recept, kako krompir ocvrti v ponvi. tukaj.

Ko je jed pripravljena, jo nemudoma postrežemo k mizi: lačna gospodinjstva ali prijatelji so verjetno že čakali. Na srečo je recept preprost in za pripravo potrebuje 15 minut. Postrezite s kislimi kumarami ali svežo solato. Okusno prav.

Ocvrt krompir s klobaso 7

V letih mladosti, ko sem bil brezskrben učenec, je bila to ena glavnih jedi mojega sostanovalca. Rada je kuhala in si nenehno izmišljala nekaj, kar je bilo v hladilniku. Izkazalo se je neverjetno okusno. Zahvaljujoč temu prijateljstvu v mladosti smo jedli okusno in poceni. In izdelki niso izginili. K nam so na večerjo prihajali prijatelji, pogosto smo si prirejali druženja. Eh, ta ocvrti krompir s klobaso in čebulo v ponvi me je navdušil!

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti