Ocvrt krompir s svinjino v ponvi

Ocvrt krompir s svinjino v ponvi 1

  • Čas kuhanja:20 min
  • Porcije na posodo:2
  • Vrsta posode:Od mesa in zelenjave
  • Kuhinja:Domov
  • Zahtevnost:Za začetnika

Eden izmed mojih receptov za podpis je ocvrt krompir z mesom v ponvi. Ne predstavljam si okusnejših in bolj prijetnih jedi. Sveže meso in hrustljav krompir se kar stopita v ustih. In kar je najpomembneje, pripravimo ga zelo hitro in brez kakršnega koli truda. Ponev je najbolje uporabiti litega železa z debelim dnom. Nekateri ocvrti meso ločeno od krompirja, in ko so sestavine pripravljene, jih zmešajte skupaj. Ampak tega ne bom storil tako, vse bom ocvrtil v eni skledi in vas naučil, kako to storiti. Dejansko se med kuhanjem vse sestavine medsebojno prepletajo, njihovi okusi in arome se prepletajo in ustvarjajo tisto edino, edinstveno in najpomembnejše nepozabno kombinacijo.

Pripravlja se zelo hitro in preprosto, tudi šolar se bo spopadel. Posebej vam dam korak za korakom recept s fotografijo, vse skuha doma, navadna gospodinja.Ni važno, katero meso uporabljate, svinjino, telečjo ali piščančjo, glavna stvar je, da je sveža in dobre kakovosti.

Priporočam, da postrežete s svetlo zelenjavno solato, kislo zelje, radi imamo vrsto pripravkov za zimo. Paradižnikov sok je najboljši dodatek k jedu.

Ocvrti krompir z mesom v ponvi

Enostavno, enostavno, okusno in cenovno ugodno..

Sestavine
  • Svinjska kaša - 200 gr;
  • Krompir - 0,5 kg;
  • Čebula - 1 kos;
  • Sol - 1 tsp.
  • Mlet črni poper - 2 ščepca.

Korak za korakom recept s fotografijo

Ocvrt krompir s svinjino v ponvi 2 Svinjsko kašo narežite na podolgovate rezine, debele približno pol centimetra. Dodamo sol, poper, premešamo.

Za kuhanje te jedi lahko uporabite piščanca ali govedino..

Ocvrt krompir s svinjino v ponvi 3 Ponev segrejemo, dodamo malo rastlinskega olja in razmažemo meso, na vseh straneh malo prepražimo. V času - približno nekaj minut na vsaki strani.

Ocvrt krompir s svinjino v ponvi 4 Krompir olupite, operite in narežite na trakove. Pošljite v ponev za meso in nadaljujte s kuhanjem, ni treba pokriti s pokrovom.

Ocvrt krompir s svinjino v ponvi 5 5 minut po začetku kuhanja krompirja v pol obroče ali kocke dodajte nasekljano čebulo.

Ocvrt krompir s svinjino v ponvi 6 Nadaljujemo z ognjem, dokler ni meso in zelenjava pripravljena. V celotnem obdobju, ko bo jed pečena, jo je treba mešati le 3-4 krat, sicer se bo vsebina spremenila v kašo.

Sol je potrebna, ko posodo odstranite s štedilnika ali že v krožniku na jedilni mizi. Mimogrede, to je ena redkih jedi, ki ne mara pričakovanj. Po kuhanju takoj postrežite k mizi, pokličite družino na večerjo. Konec koncev je ocvrti krompir z mesom v ponvi okusen, ko je v vročini.

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti